back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σ. Λουκίδης: Εάν οι προβλέψεις των επιδημιολόγων επιβεβαιωθούν τότε τέλος Μαρτίου ο ιός θα γίνει ενδημικός

Διαβάστε επίσης

«Η επιδημιολογική εξέλιξη είναι μεν αισιόδοξη, αλλά τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα με το 90% των νοσηλευόμενων στο Αττικό νοσοκομείο να είναι ανεμβολίαστοι με υποκείμενα νοσήματα» τόνισε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης.

Σχετικά με τη παράταση των περιοριστικών μέτρων, κατά μία εβδομάδα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε πως πρόκειται για μια σωστή απόφαση. «Στη παρούσα φάση δόθηκε για να εκτιμηθεί εάν αυτό που παρατηρούμε είναι πραγματικά μια αποκλιμάκωση της πανδημίας που θα συνεχιστεί ή θα έχει κάποιες διαφορετικές αυξομειώσεις»

Εκτίμησε ότι σύμφωνα με τα έως τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, υπάρχει μια αισιοδοξία ότι αν δεν παρουσιαστεί άλλη μετάλλαξη, τότε η παραλλαγή Όμικρον θα εξασθενήσει  οδηγώντας στη μείωση των περιστατικών.

«Εάν οι προβλέψεις των επιδημιολόγων επιβεβαιωθούν- ότι η μετάλλαξη όμικρον σιγά σιγά θα αποκλιμακωθεί-  τότε τέλος Μαρτίου θα μπούμε μέσα σε ένα πολύ αισιόδοξο περιβάλλον και σε μια περίοδο που, μαζί με τους εμβολιασμούς και τα αντιϊικά χάπια, ο ιός πλέον θα γίνει ενδημικός»

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα