back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Μαζί με τη Γεωργία όχι στη συγκάλυψη» αυτή την ώρα πλήθος κόσμου πραγματοποιεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας εκεί βρίσκεται ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος και θα μας ενημερώσει.

Στόχος χάκερς έγινε xθες το μεσημέρι η Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βουλής, η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε αμέσως η λειτουργία των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήθηκε να παραβιαστούν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας περίπου 60 βουλευτών, υπαλλήλων της βουλής, και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Κατά 90% προστατεύουν από τις μεταλάξεις Δελτα και Ομικρον οι τρίες δόσεις με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τρεις μελέτες που εξέτασαν τις μολύνσεις, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους ανάμεσα σε χιλιάδες ασθενείς στις ΗΠΑ.

108 θανάτους λόγω κορονοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 679 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είκοσι χιλιάδες 507 οι νέες λοιμώξεις. Θετικότητα 4,88% έδειξαν τα 420 χιλιάδες τεστ.

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα μας, μετά από έλεγχο στο Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η υποπαραλλαγή δεν δείχνει διαφορές στις νοσηλείες και τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

Σε δύο κύκλους έρχεται το κύμα κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ» που θα πλήξει τις επόμενες μέρες την χώρα. Έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.

«Τα φαινόμενα θα προσιδιάζουν σε εκείνα της κακοκαιρίας Μήδεια πέρυσι», δήλωσε στο σταθμό μας ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί και ο δήμος Αθηναίων. «Για την υποδοχή και προστασία των αστέγων από το ψύχος, αυξάνεται ο αριθμός των διατιθέμενων θερμαινόμενων χώρων σε τρεις. Στη

-Σοφοκλέους 66, στον χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), στην

-Πανόρμου 17, Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων του δήμου Αθηναίων και στην -Αίμωνος 9, Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς.

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη πήρε ο 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες ενός 16χρονου κοριτσιού ότι τη βίασε. Ο ιερέας, που κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, λειτουργούσε στα Κάτω πατήσια, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Όπλων. Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, τέθηκε σε αργία και παράλληλα με τη Δικαιοσύνη ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου -εάν προκύψουν στοιχεία- να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να καταλάβει τη βιομηχανική πόλη του Χαρκόβου εάν αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας και αυτό το γεγονός θα συνιστούσε την έναρξη ενός «πολέμου μεγάλης κλίμακας» υποστηρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Η Ρωσία που διαψεύδει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία, έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά. Πρόσκαιρη εξασθένηση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα