back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 679 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είκοσι χιλιάδες 507 οι νέες λοιμώξεις. Θετικότητα 4,88% έδειξαν τα 420 χιλιάδες τεστ.

Κατά 90% προστατεύουν από τις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον οι τρεις δόσεις με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τρεις μελέτες που εξέτασαν τις μολύνσεις, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους ανάμεσα σε χιλιάδες ασθενείς στις ΗΠΑ.

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα μας, μετά από έλεγχο στο Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η υποπαραλλαγή δεν δείχνει διαφορές στις νοσηλείες και τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Νωρίτερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου ζητώντας να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας.

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός της χώρας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν τη χώρα από αύριο. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.

«Τα φαινόμενα θα προσιδιάζουν σε εκείνα της κακοκαιρίας Μήδεια πέρυσι», δήλωσε στο σταθμό μας ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί και ο δήμος Αθηναίων, που διατηρεί ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων της πόλης από το κρύο.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνελήφθησαν γιαγια και μητέρα βρεφους ενός έτους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παιδων Αγία Σοφία με σοβαρά εγκαύματα στα πόδια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από τρεις ημέρες οι δυο γυναικες τον έκαναν μπάνιο με το νερό να είναι καυτό.

Στόχος χάκερς έγινε xθες το μεσημέρι η Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βουλής, η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήθηκε να παραβιαστούν τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας περίπου 60 βουλευτών, υπαλλήλων της βουλής, και κοινοβουλευτικών συντακτών.

«Εάν υπάρξει στρατιωτική ενέργεια της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας η Μόσχα θα έχει υψηλό κόστος», επανέλαβε ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τονίζοντας τι αυτήν τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης για τον γερμανορωσικό αγωγό Nord Stream 2, ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ περιορίστηκε να δηλώσει ότι «μια κυβέρνηση είναι επί της αρχής πάντα σε συμφωνία». Χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τη γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το γεγονός ότι ο αγωγός ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία αποτελεί πλεονέκτημα της Γερμανίας και της Ευρώπης, όχι της Ρωσίας.

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία από την Εφές Αναντολού για την Ευρωλίγκα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά. Πρόσκαιρη εξασθένηση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα