back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Το σύνολο του μηχανισμού θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα καθ’όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας που θα πλήξει τις επόμενες ημέρες τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης σε ευρεία συντονιστική σύσκεψη για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.

Aποφασίστηκε, να ενεργοποιηθεί το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.
Επίσης γνωστοποιήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, ότι έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για αναγγελίες βλαβών το (800 400 4000).

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί και ο δήμος Αθηναίων, που διατηρεί ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων της πόλης από το κρύο.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 679 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είκοσι χιλιάδες 507 οι νέες λοιμώξεις. Θετικότητα 4,88% έδειξαν τα 420 χιλιάδες τεστ.

Κατά 90% προστατεύουν από τις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον οι τρεις δόσεις με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τρεις μελέτες που εξέτασαν τις μολύνσεις, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους ανάμεσα σε χιλιάδες ασθενείς στις ΗΠΑ.

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα μας, μετά από έλεγχο στο Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η υποπαραλλαγή δεν δείχνει διαφορές στις νοσηλείες και τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Νωρίτερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου ζητώντας να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνελήφθησαν γιαγιά και μητέρα βρέφους ενός έτους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με σοβαρά εγκαύματα στα πόδια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από τρεις ημέρες οι δυο γυναίκες το έκαναν μπάνιο με το νερό να είναι καυτό.Η επίσημη εκλογή του Φρίντριχ Μερτς στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι το κεντρικό θέμα του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Ο κ. Μερτς έχει ήδη κερδίσει με 61,2% την ψηφοφορία μεταξύ των μελών και αναμένει την τυπική επιβεβαίωση της νίκης του από τους χίλιους έναν σύνεδρους.

Ο 66χρονος Φρίντριχ Μερτς έχει προσκαλέσει για αύριο το βράδυ σε δείπνο όλους τους εν ζωή αρχηγούς του CDU, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της συνέχειας και της ενότητας στο κόμμα, ωστόσο η Άγγελα Μέρκελ και η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ αρνήθηκαν, επικαλούμενες «βεβαρημένο πρόγραμμα» και «προσωπικούς λόγους».

Την ήττα με σκορ 82-81 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία από την Εφές Αναντολού για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά. Πρόσκαιρη εξασθένηση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα