back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τις εκατόν εβδομήντα χιλιάδες, ενώ ένας στους τρεις ασθενείς και που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η τρίτη δόση, καθώς όπως εξήγησε φαίνεται ότι βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη εισαγωγής στο νοσοκομείο, βαριάς νόσησης και θανάτου.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 81έναν θανάτους, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους 52 ημερών, το οποίο μολύνθηκε από την ανεμβολίαστη οικογένεια του. Δεκαοχτώ χιλιάδες 869 τα νέα κρούσματα, 688 οι διασωληνωμένοι. Στο 5,84% διαμορφώθηκε το ποσοστό θετικότητας.

Σε μικρές βελτιώσεις, διατηρώντας την μείωση των αποδοχών στο 50%, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας στην τροπολογία για την άδεια των εργαζομένων γονέων των οποίων τα παιδιά νοσούν από COVID- 19.

Ωστόσο, περιλαμβάνεται ρύθμιση η οποία “φωτογραφίζει” τους ανεμβολίαστους: εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα αναπληρώνουν τις ώρες εργασίας που χάθηκαν λόγω της απομόνωσης στο 100% αντί του 50% που ίσχυε, με επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας, χωρίς αμοιβή. Αναλυτικά οι αλλαγές στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φύγει. «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει και είναι επικίνδυνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Kontra Channel.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η χώρα μας στο μέτωπο της πανδημίας «βρίσκεται στην χειρότερη θέση στους σκληρούς δείκτες, στους θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και από τις χειρότερες στον κόσμο…».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι άφησε απροστάτευτη την κοινωνία, δεν ύψωσε ασπίδα προστασίας από την πανδημία και δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Εκτός ΕΣΥ, τέθηκαν η διοικητική υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του κέντρου Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, μετά την εμπλοκή τους στους εικονικούς εμβολιασμούς. Εως σήμερα οι δυο υπάλληλοι ήταν σε αργία ενός έτους.

«Οικονομική διπλωματία» ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους επικεφαλής των Πρεσβειών στο εξωτερικό. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης των πλεονεκτημάτων της χώρας και την προσέλκυση ποιοτικών επενδύσεων.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε «την ετοιμότητα της Ελλάδας για διάλογο με βάση τη διεθνή νομιμότητα». Επισήμανε τη σημασία οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία να μείνουν ανοικτοί σε όλα τα επίπεδα.

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει την Πάτρα.

Τον 40χρονο για άγριο ξυλοδαρμό κατήγγειλε η 29χρονη σύζυγος του. Ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, προφυλακίστηκε ο 46χρονος ο οποίος κακοποίησε βάναυσα την 40χρονη σύντροφο του, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα στην ανακρίτρια η 24χρονη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διαρροή στον Τύπο των εγγράφων με τις προανακριτικές καταθέσεις στην αστυνομία των εμπλεκομένων ατόμων, μετά την καταγγελία του θύματος.

Διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσει η νέα κακοκαιρία «Ελπίς».

Το πρώτο θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό από τη Δευτέρα. Κύρια χαρακτηριστικά, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, διατηρώντας ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες και αυξάνοντας τις επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε την κοινότητα Απιάτε, στη δυτική Γκάνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η έκρηξη σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό που μετέφερε εκρηκτικά σε χρυσωρυχείο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα.

Την ήττα με σκορ 84-69 γνώρισε ο Ολυμπιακός απόψε στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο ποδόσφαιρο στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Άρης-Λαμία 0-0.

ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΥ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα