back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έγγραφο από το υπ. Εργασίας στους Δήμους για την προστασία αστέγων λόγω της κακοκαιρίας

Διαβάστε επίσης

΄Eγγραφο προς όλους τους Δήμους της επικράτειας προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών των επομένων ημερών, απέστειλε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, έχει ζητηθεί κάθε Δήμος να διαθέτει κλειστά θερμαινόμενα κτίρια, για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.).

Στους χώρους αυτούς, πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την τήρηση των ακόλουθων μέτρων προστασίας και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού:

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας κατά την είσοδο και παραμονή στο χώρο.

2. Διάθεση μασκών και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

3. Τοποθέτηση υγρού σαπουνιού και χαρτομάντηλων σε κάθε νιπτήρα και ποδοκίνητων κλειστών κάδων απορριμμάτων.

4. Τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

5. Τακτικός εξαερισμός του χώρου και απολύμανση επιφανειών

6. Θερμομέτρηση κατά την είσοδο.

7. Προφορική ενημέρωση και έγγραφη ανάρτηση σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας του χώρου.

Επίσης, συστήνεται να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής rapid tests πριν την είσοδο και κατά την διάρκεια παραμονής των φιλοξενούμενων στους οριζόμενους χώρους.

Οι Δήμοι καλούνται, επίσης, να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για την δημοσιοποίηση της δράσης (αναρτήσεις ανακοινώσεων σε Υπηρεσίες, στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε δημόσιους χώρους, έγγραφη ενημέρωση όλων των Υπηρεσιών τους), ώστε να ενημερωθούν οι άστεγοι πολίτες που διαβιούν εντός των ορίων αρμοδιότητάς τους.

Επιπρόσθετα, η Γενική Γραμματεία συνεργάζεται με την Κοινωνία των Πολιτών που πραγματοποιεί δράσεις στο πεδίο (street work) με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα