back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ – Α. Ξανθός: “Απαιτείται η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια για υπεράσπιση του ΕΣΥ”

Διαβάστε επίσης

 

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για την Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ΥΓΕΙΑ αύριο Σάββατο απευθύνει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποι του δίνουν αυτή την περίοδο μια άνιση μάχη με την πανδημία, σε συνθήκες αποδιοργάνωσης των νοσοκομείων και εξουθένωσης του προσωπικού, με λιγότερες δυνάμεις, με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς την παραμικρή στήριξη.

Και, κυρίως, με μια κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας για να υλοποιηθεί το σχέδιο των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοποίησης των «φιλέτων» του ΕΣΥ.

Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας, είναι ξεκάθαρα πλέον πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση. Και με το σχέδιο της για το «Νέο ΕΣΥ», η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας επιχειρούν να δώσουν τη «χαριστική βολή» στη δημόσια περίθαλψη. Απέναντι σ’ αυτή την «ανθυγιεινή» και αντικοινωνική στρατηγική, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του.

Η αυριανή κινητοποίηση και τα συλλαλητήρια υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που διοργανώνουν φορείς των υγειονομικών και της κοινωνίας, είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Γι’ αυτό και ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, τους Συλλόγους των ασθενών, τις τοπικές κοινωνίες, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις αυτές και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα