back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας η επέλαση της κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα.

Σύσκεψη, με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμοδίων φορέων πραγματοποιήθηκε χθες. Αποφασίστηκε, να ενεργοποιηθεί το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων. Επίσης γνωστοποιήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, ότι έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών δωρεάν τηλεφωνική γραμμή, το 800 400 4000, για αναγγελίες βλαβών.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί και ο δήμος Αθηναίων, που διατηρεί ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία των αστέγων της πόλης από το κρύο.

Νέος υψηλός αριθμός θανάτων από κορωνοϊό, που έφθασαν τους 108, καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 679 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Είκοσι χιλιάδες 507 οι νέες λοιμώξεις.

Συνεχίζεται έως και τη Δευτέρα, από τα φαρμακεία η διάθεση των self test μαθητών και εκπαιδευτικών για τις επόμενες εβδομάδες.

Δύο κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα μας, μετά από έλεγχο στο Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η υποπαραλλαγή δεν δείχνει διαφορές στις νοσηλείες και τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

Κατά 90% προστατεύουν από τις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον οι τρεις δόσεις με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τρεις μελέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξέτασαν τις μολύνσεις, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους θανάτους ανάμεσα σε χιλιάδες ασθενείς.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» δήλωσε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Χθες βράδυ στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην 24χρονη.

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη πήρε ο 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες 16χρονου κοριτσιού ότι την κακοποίησε σεξουαλικά. Ο ιερέας, που λειτουργούσε σε Ναό στα Κάτω Πατήσια, τέθηκε σε αργία με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

«Πεπεισμένος» ότι «δεν θα γίνει» εισβολή στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και εξέφρασε την ευχή η διπλωματία να μπορέσει να οδηγήσει στην επίλυση της κρίσης στην οποία έχουν εμπλακεί η Ρωσία και οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι “η περαιτέρω αγνόηση των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, στρατιωτική κυρίευση του εδάφους της Ουκρανίας δια της μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης δυνάμεων, θα έχει τις πλέον σοβαρές συνέπειες”.

Κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το νέο αναπτυξιακό νόμο, η τροπολογία, με την οποία ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα δικαιούται το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις στο νέο γήπεδο της ομάδας στο Βοτανικό, για χρονικό διάστημα 49 ετών.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία από έναν 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα