back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σ. Τσικρικά: Δεν μας τρομάζουν οι νέες οι μεταλλάξεις, μας τρομάζει εάν τα εμβόλια μπορούν να τις καλύψουν

Διαβάστε επίσης

Ψυχραιμία συνέστησε για την υποπαραλλαγή Όμικρον η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος και γιατρός δημόσιας υγείας του νοσοκομείου Σωτηρία, Σταματούλα Τσικρικά, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Μαρία Παύλου.

«Έχουμε μια ακόμα μετάλλαξη ωστόσο πρέπει με ψυχραιμία να δούμε πως κινείται, εάν θα επικρατήσει και τι θα δημιουργήσει. Ακόμα δεν έχουμε καθαρή εικόνα»

Τόνισε ότι οι μεταλλάξεις δεν τρομάζουν την επιστημονική κοινότητα ωστόσο τους προβληματίζει εάν μπορούν τα εμβόλια να τις καλύψουν. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι πλέον γίνεται πολύ γρήγορα η ανίχνευση τους.

«Ανιχνεύουμε γρήγορα τις μεταλλάξεις και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να καταγράφουμε, να διαπιστώνουμε και με ορθά επιστημονικά εργαλεία και επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουμε χρηστικές πληροφορίες. Οι μεταλλάξεις δεν μας τρομάζουν, το μόνο που μας τρομάζει είναι κατά πόσο μπορούμε να είμαστε ασφαλείς με τα εμβόλια που υπάρχουν και εάν αυτά μπορούν να καλύψουν και να έχουν αμυντική στάση απέναντι στις νέες μεταλλάξεις»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα