back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ διασφάλισε 10 οχήματα τύπου 4χ4 για τη μεταφορά ασθενών

Διαβάστε επίσης

Η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα 10 οχήματα τύπου 4χ4 για τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης πρόσβασης σε Νοσοκομεία-Σχετικό αίτημα μπορούν να απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι στο 1110 ή στο ΕΚΑΒ

Το στόλο των 10 οχημάτων τύπου 4χ4 που διασφάλισε η Περιφέρεια και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης ασθενών σε Νοσοκομεία, επιθεώρησε σήμερα στο Ζάππειο, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και η Χ. Γαλανοπούλου, συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και συντονίστρια των εξωτερικών συνεργειών του ΚΕΠΙΧ.

Ειδικότερα πρόκειται για οχήματα τα οποία προορίζονται για τη μεταφορά πολιτών που χρήζουν επείγουσας πρόσβασης σε νοσοκομεία και δομές Υγείας, όπως για παράδειγμα είναι οι νεφροπαθείς που απαιτείται να μετακινούνται για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης ή και ασθενείς που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οξυγόνο. Στόχος της Περιφέρειας είναι να συνδράμει το έργο του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, δεδομένων των καιρικών συνθηκών και να διευκολύνει τους πολίτες, όπου απαιτείται.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να διατυπώνουν σχετικό αίτημα συνδρομής είτε μέσω του τηλεφωνικού επιχειρησιακού κέντρου της Περιφέρειας και του ΙΣΑ -1110-, είτε μέσω του ΕΚΑΒ.

Επισημαίνεται πως τα συγκεκριμένα οχήματα έρχονται να προστεθούν στις πέντε μονάδες που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία με τη συμβολή του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα ερπυστριοφόρα οχήματα που στόχο έχουν την άμεση παροχή βοήθειας σε ασθενείς συμπολίτες μας κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Μεταξύ των οχημάτων που αξιοποιούνται για τις αποστολές αυτές, υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένο ερπυστριοφόρο που μπορεί να μεταφέρει ασθενή με φορείο. Κάθε μονάδα διαθέτει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχολόγους, ενώ τα οχήματα έχουν ειδικό εξοπλισμό (απινίδωση, οξυγόνο, κ.α.).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

«Σ΄αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για την Αττική μας απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε δομές υγείας. Δεν θέλουμε και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου κανένας πολίτης να μη νιώθει μόνος του. Αυτά τα ειδικά οχήματα τα θέτουμε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία, στην υπηρεσία των πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν οπωσδήποτε σε δομές Υγείας. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση με την κακοκαιρία».

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα