back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: 77.696 κρούσματα, 352 θάνατοι

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 77.696 και 352 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Το σύνολο των διαγνωστικών τεστ, όμως, είναι λιγότερα απ’ ότι συνήθως, αφού δεν ξεπέρασαν τα 519.293, ενώ το 15% προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα βρίσκονται 1.685 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.862. Από την αρχή της πανδημίας, δε, στην χώρα προσβλήθηκαν από τον ιό 10.001.344 πολίτες.

«Τα κρούσματα κορονοϊού μειώνονται, ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί η όλη αυτή τάση», δήλωσε πριν λίγο ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκτακτος επίτροπος για την διαχείριση της πανδημίας. «Η Iταλία είναι σημείο αναφοράς, επίσης, σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς των πολιτών», πρόσθεσε. Ιταλοί επιστήμονες, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι, έστω και αν η μείωση των κρουσμάτων επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν προστατευτική μάσκα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι.

Παρά το ότι σε γενικές γραμμές, τέλος, τα ιταλικά νοσοκομεία «αντέχουν» την πίεση του νέου αυτού κύματος της πανδημίας, στην κεντρική περιφέρεια Αμπρούτσο, σε τέσσερις περιοχές της, δόθηκε «πράσινο φως» για την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό και σε ιδιωτικές κλινικές. Σε ανακοίνωση του προέδρου της περιφέρειας, Μάρκο Μαρσίλιο, υπογραμμίζεται ότι θα μεταφερθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία μόνον ασθενείς οι οποίοι δεν χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα