back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύγκρουση μηχανής του ΟΣΕ με αμαξοστοιχία μεταξύ Λιβαδειάς και Τιθορέας – Δύο τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Αδιευκρίνιστες είναι οι συνθήκες που προκάλεσαν το σιδηροδρομικό ατύχημα μεταξύ Λιβαδειάς και Τιθορέας όταν μία μηχανή του ΟΣΕ έπεσε πάνω σε ένα βαγόνι αμαξοστοιχίας. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τραυματιών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για το τρένο με αριθμό 54 που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το οποίο αναχώρησε από την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι. Το συγκεκριμένο τρένο ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη από τα πολλά χιόνια στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη λίγα χιλιόμετρα μετά το σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης να κατευθυνθεί στην πίσω πλευρά του τρένου για να το βοηθήσει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να δοθεί κάποια εξήγηση. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε σαν συνέπεια να τραυματιστούν 6 επιβάτες, να τραυματιστεί ο μηχανοδηγός της μηχανής αλλά και δύο ακόμη εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκεί για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Αυτή τη στιγμή, δυνάμεις της πυροσβεστικής κατευθύνονται στο σταθμό της Δαύλειας που βρίσκεται ανάμεσα σε Λιβαδειά και Τιθορέα. Εκεί μεταφέρεται και η αμαξοστοιχία, καθώς είναι το μοναδικό σημείο όπου θα μπορέσουν να την προσεγγίσουν τα σωστικά συνεργεία για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς έχει σημάνει συναγερμός, αφού ακόμη δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς τραύματα φέρουν τα συγκεκριμένα άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά κάνουν λόγο για ελαφρά τραυματίες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα