back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα λευκά η Αττική – Παραμένουν τα προβλήματα στην Αττική Οδό

Διαβάστε επίσης

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην Αττική, εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι σε Κατεχάκη, Μεσογείων και Αττική οδό. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην άνοδο του Κηφισού από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, περιφερειακής Υμηττού και περιφερειακής Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Η απάντηση της εταιρείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός στο ύψος του Γέρακα «διπλώσαν» νταλίκες και έκλεισαν κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με συνέπεια να μην μπορούν να περάσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Όπως επισημαίνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, με την βοήθεια της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας. Μάλιστα όπως τονίζουν η Τροχαία έχει ξεκινήσει ήδη αντιδρομήσεις στις εισόδους για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Όπως διευκρίνισε η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της «στην Αττική Οδό επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού».

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1485543158901579778

Κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ»

Με ολοένα και περισσότερες δυσκολίες λόγω της κακοκαιρίας διεξάγεται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν σε κεντρικούς δρόμους των βορείων προαστίων, ενώ υπάρχει οδηγία της Αστυνομίας για αποφυγή μετακινήσεων στην Αττική.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, η Λεωφόρος Πάρνηθας παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, στην οδό Διονύσου, από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο, στην οδό Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό) και τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Ν. Μάκρη) προς Πεντέλη και στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα και στην Τατοΐου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού «Άγιος Μερκούριος» έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Έκκληση στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, στο οδικό δίκτυο της Αττικής, λόγω της χιονόπτωσης, απευθύνει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση «παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδικό δίκτυο όπου παρατηρείται χιονόστρωση ή παγετός, να τοποθετούν στους δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον το όχημά τους δεν φέρει ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα)».

Ο κρατικός μηχανισμός «παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως τις επόμενες ώρες θα αξιολογηθεί κάθε μέτρο που μπορεί να συμβάλει στο να αποφευχθούν τα προβλήματα.

 

 

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το απόγευμα αναμένεται να επιδεινωθεί η χιονόπτωση

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη λεωφόρο Κηφισίας από το Δαχτυλίδι και μετά, στη λεωφόρο Μεσογείων, στη λεωφόρο Μαραθώνος, στη λεωφόρο Διονύσου, Αττική Οδό και Αθηνών Λαμίας. Προβλήματα παρατηρούνται στον Γέρακα και στην άνοδο της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια. Χάος στην Αττική Οδό.

Η Τροχαία που βρίσκεται επί ποδός από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει ήδη απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από τη λεωφόρο Μεσογείων προς την περιφερειακή Υμηττού, αλλά και η λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς τον Καρέα.

Στα λευκά ντύθηκαν και οι παραλίες της Αττικής

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση

Σε Αττική και Εύβοια εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα με διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων.

Αναλυτικά, τα προβλήματα σημειώνονται στις εξής περιοχές:

-Αττική: Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.

-Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα