back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ για το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα – Ποιά νοσοκομεία θα εφημερεύουν

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα στις υγειονομικές δομές από την κακοκαιρία «Ελπίς», συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με τη συμμετοχή των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και του προέδρου του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την προμήθεια οξυγόνου, κυρίως σε περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο με τη συνδρομή βαρέων οχημάτων θα αποκατασταθούν άμεσα. Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το επιχειρησιακό σχέδιο για τις μετακινήσεις του υγειονομικού προσωπικού και για τη θέρμανση των νοσοκομείων.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, η εφημερία εξελίσσεται ομαλά και έχει διασφαλιστεί η πλήρης παρουσία του προσωπικού για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Παράλληλα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι πλήρως εξοπλισμένα για να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες και ήδη έχουν προχωρήσει σε διακομιδές όπου απαιτείται, ενώ βρίσκονται και σε ετοιμότητα στις εξόδους της Αττικής Οδού σε συνεννόηση με τα επιχειρησιακά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ με τις διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων της Αττικής συντονίζουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Προς εξυπηρέτηση των πολιτών τα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα και αύριο στην Αττική είναι τα ακόλουθα:

Σήμερα εφημερεύουν:

– Θριάσιο

– Ασκληπιείο

– Ερυθρός Σταύρος

– Ιπποκράτειο

Αύριο εφημερεύουν:

08.00 με 14.30

– Κωνσταντοπούλειο

– Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

– 417 ΝΙΜΤΣ

14.30 με 22.00

– ΚΑΤ

14.30 με 08.00 (επόμενη ημέρα)

– Αλεξάνδρα

– Λαϊκό

– ΕΛΠΙΣ

08.00 με 08.00 (επόμενης)

– Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα