back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντ. Αυγερινός: Ο Ε.Ε.Σ έχει σε ετοιμότητα τα κλιμάκιά του και τους εκπαιδευμένους εθελοντές του

Διαβάστε επίσης

Οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, αδυνατούν να μετακινηθούν και πρέπει να το κάνουν για ιατρικούς λόγους, μπορούν να εξυπηρετηθούν από την τηλεφωνική γραμμή υποδοχής κοινωνικών αιτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (210- 3642319 και 210-3609825).

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός υπογράμμισε την ετοιμότητα των κλιμακίων και των εθελοντών  να συνδράμουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

«Όπως και στο παρελθόν, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει σε ετοιμότητα τα αντανακλαστικά του, τα κλιμάκιά του, τα έμπειρα στελέχη του αλλά και τους άξια εκπαιδευμένους εθελοντές του, έχοντας ήδη προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ‘’Ελπίδα’’ και γνωρίζοντας τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούσαν αυτές τις μέρες», τόνισε.

Όπως εξήγησε, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός φρόντισε να ενημερώσει εγκαίρως για την δυνατότητα που είχε να βοηθήσει τα ασθενή άτομα, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και γενικότερα όλους όσοι έχρηζαν άμεσης πρόσβασης είτε σε νοσοκομεία είτε σε Κέντρα Υγείας και γιατρούς.

«Χθες,  μετά από κλήσεις που δεχτήκαμε, εξυπηρετήσαμε περίπου 15 άτομα τα οποία μεταφέραμε σε νοσοκομεία, κυρίως για αιμοκάθαρση και χημειοθεραπείες. Επίσης, σήμερα το πρωί, τα κλιμάκιά μας, οι εθελοντές μας μετέβησαν σε δύσκολη περιοχή της Κηφισιάς και παρέλαβαν ασθενή τον οποίο μετέφεραν για αιμοκάθαρση και περίμεναν ώστε μετά το πέρας της θεραπείας να τον επιστρέψουν στην οικία του», ανέφερε.

Ο κ. Αυγερινός εξήρε το έργο, την άοκνη προσπάθεια, το μεγαλείο ψυχής και την αυτοθυσία των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται διαρκώς επί ποδός προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι να βοηθούμε αδιάλειπτα αυτές τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει το ανθρωπιστικό, αλληλέγγυο και αλτρουιστικό πνεύμα που διαπνέει τους εθελοντές μας, να το επιδεικνύουμε σε κάθε δύσκολη στιγμή που αντιμετωπίζει η πολιτεία». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα