back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερο 24ωρο όλες οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων εξακολουθούν να δίνουν τεράστια μάχη προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς», στην Αθήνα.

Μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες, πολλές βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας παρέμειναν ανοιχτές, με την πρόσβαση στα νοσοκομεία και στις κρίσιμες υποδομές να είναι απρόσκοπτη, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πολίτες μπορούν να κινούνται κανονικά και χωρίς αλυσίδες στο βασικό οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Υλοποιώντας το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, εξειδικευμένα συνεργεία του Δήμου, με τη συνδρομή σύγχρονων μεγάλων οχημάτων και μηχανημάτων, βρέθηκαν από τη Δευτέρα και πριν από την εκδήλωση του φαινομένου σε στρατηγικά σημεία, σαρώνοντας εν συνεχεία, μέχρι και αυτή την ώρα, το οδικό δίκτυο και ρίχνοντας περισσότερους από 150 τόνους αλατιού. Η ρίψη αλατιού θα συνεχιστεί σε δρόμους και πεζοδρόμια για να αντιμετωπιστεί και ο παγετός που αναμένεται να ακολουθήσει.

46 μεγάλα μηχανήματα κράτησαν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας – Συνεχίζεται ο αποχιονισμός

Τα εκχιονιστικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, με ρίψη αλατιού κράτησαν ανοιχτές όλες τις βασικές αρτηρίες: Αθηνάς, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Λιοσίων, Ιερά Οδό, Φιλελλήνων, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου, Πατησίων, Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Λένορμαν, Λεωφόρος Αθηνών, Πέτρου Ράλλη, Αγίας Άννης, Πανόρμου, Πλατεία Βάθη, Παράδρομος Εθνικής Οδού, Κωνσταντινουπόλεως.

Η μάχη συνεχίζεται και σήμερα, καθώς αυτή τη στιγμή το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του Δήμου Αθηναίων μαζί με 46 εξειδικευμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 22 μεγάλων εκχιονιστικών μηχανημάτων, επιχειρεί σε όλες τις γειτονιές προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας.

Μάχη για την προσβασιμότητα σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης

Τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες κράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ανοικτές τις οδούς πρόσβασης, τους περιμετρικούς δρόμους αλλά και τα προαύλια όλων των νοσοκομείων της Αθήνας, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, των οχημάτων και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, Άγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς ειδικά εκχιονιστικά επιχειρούσαν ολόκληρη τη νύχτα.

Συνεχείς επιχειρήσεις για να καθαριστούν οι γειτονιές – Τα δέντρα που έπεσαν θα αντικατασταθούν

Το βάρος των επιχειρήσεων, έχει πέσει από το πρωί στις γειτονιές της πόλης, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα όπως είναι η Κυψέλη, το Γκύζη, το Πολύγωνο και το Παγκράτι. Ωστόσο, και σε αυτές τις περιοχές, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα, καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαρκείς επιχειρήσεις αποχιονισμού και ρίψεις αλατιού.

140 εργαζόμενοι με ειδικά καλαθοφόρα καθαρίζουν και απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και κλαδιά

Τριάντα συνεργεία, 140 εργαζόμενοι με καλαθοφόρα και φορτηγά καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με ειδικά εργαλεία, βρίσκονται από το πρωί στο δρόμο με αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως η πτώση δέντρων και τυχόν προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό.

Ταυτόχρονα, επτά κλιμάκια του Δήμου, ένα για κάθε διαμέρισμα, καταγράφουν τα δέντρα που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πτώσεις δέντρων και κλαδιών, καθώς επίσης και τα σημεία στα οποία η κυκλοφορία παρεμποδίζεται.

Στόχος είναι την επόμενη εβδομάδα, μετά την αποκατάσταση των προβλημάτων, να ξεκινήσει η αντικατάσταση των δέντρων που καταστράφηκαν και να φυτευτούν νέα παντού.

24ωρη προστασία σε αστέγους και τοξικοεξαρτημένους

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και οι άλλες δομές του Δήμου παραμένουν ανοιχτές, παρέχοντας φιλοξενία και προστασία σε περισσότερους από 240 άστεγους συμπολίτες μας, ενώ τα κλιμάκια δρόμου, τα Streetworks, βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να παρέχουν φροντίδα σε όσους αρνούνται να μεταβούν στις δομές. Μάλιστα, τις τελευταίες 48 ώρες πάνω από 60 άστεγοι πείστηκαν και μεταφέρθηκαν στις δομές του Δήμου Αθηναίων.

Οι δημότες, σε κάθε περίπτωση, μπορούν να αναφέρουν όλα τα προβλήματα που εντοπίζουν στον τετραψήφιο αριθμό 1595 ή να τα καταγράφουν στην εφαρμογή novoville, ώστε οι υπηρεσίες να προχωρούν άμεσα στην αποκατάστασή τους.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα