back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης

Στην επισήμανση ότι οι πληρωμές των συντάξεων Φεβρουαρίου, του προγράμματος ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ και της αναστολής συμβάσεων, θα γίνουν κανονικά, προέβησαν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, δεδομένου ότι δεν διανύουμε μόνο εβδομάδα έκτακτων καιρικών φαινομένων, αλλά έκτακτων και τακτικών πληρωμών.

Ολιγοήμερη καθυστέρηση είναι πιθανό να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων μέσω ΕΛΤΑ για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων του ΟΓΑ, σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Συνολικά, θα καταβληθούν περισσότερα από 2,1 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δικαιούχους έως και την Παρασκευή, από το υπουργείο Εργασίας, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

– Από το υπουργείο Εργασίας, θα καταβληθούν την Πέμπτη περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε 93.000 δικαιούχους ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και ενίσχυση μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

– Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι πληρωμές και οι προκαταβολές συντάξεων Φεβρουαρίου, σε σχεδόν 4 εκατομμύρια δικαιούχους με κόστος 2 δισ. ευρώ, ενώ από τον ΟΑΕΔ θα πιστωθούν 47 εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 77.000 δικαιούχων για επιδόματα, προγράμματα απασχόλησης και επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα