back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Nέα έκκληση Ουκρανίας προς Γερμανία για αμυντικά όπλα

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση απηύθυνε εκ νέου ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Άντρι Μέλνικ, για προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού, με φόντο την ένταση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF (Τσετ-Ντε-Εφ). «Πρέπει να δείξουμε στη Ρωσία ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη και οπλισμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουκρανία ζητεί παραδόσεις όπλων από τη Γερμανία εδώ και χρόνια, προκειμένου να αμυνθεί σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, αλλά χωρίς επιτυχία. Το Βερολίνο έχει απορρίψει αυτό το σενάριο, καθώς τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης μέσω της διπλωματικής οδού, πολιτική που επιβεβαίωσε εκ νέου και ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να προμηθεύει την Ουκρανία με οπλικά συστήματα.

Σε λίγες ώρες, η συνάντηση Σολτς-Μακρόν στο Βερολίνο. Στην ατζέντα θα βρεθεί και το Ουκρανικό. Αύριο, θα πραγματοποιηθούν διπλωματικές διαβουλεύσεις με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης υπό το «Σχήμα της Νορμανδίας» – Γάλλων, Γερμανών, Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων, στο Παρίσι.

Εντός των ημερών, θα υπάρξει επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πηγές της Γαλλικής Προεδρίας.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου των ΗΠΑ, περί τις 8.500 Αμερικανών στρατιωτών έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για πιθανή ανάπτυξή τους στην Ανατολική Ευρώπη.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα