back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νικώντας την ανεργία με όπλο την ελληνική γαστρονομία

Διαβάστε επίσης

Μια ομάδα γυναικών από την Οιχαλία Τρικάλων με όχημα την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έδωσαν τη δική τους λύση στο πρόβλημα της ανεργίας δημιουργώντας το 2018 την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) Οιχαλίας. Πέντε γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους, τις γνώσεις τους, υλικά και εξοπλισμό από το σπίτι τους, τα λιγοστά χρήματα τους και βήμα- βήμα κατάφεραν τα προϊόντα τους να φτάσουν ακόμα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα στάθηκαν αλληλέγγυες τον περασμένο Μάρτιο στους σεισμόπληκτους του δήμου Φαρκαδόνας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, φτιάχνοντας κουλουράκια, τσουρέκια, κέικ, πίτες και φαγητά και τα πρόσφεραν στους συμπολίτες τους.

«Ξεκινήσαμε ουσιαστικά τον Αύγουστο του 2018, με τα λιγοστά υπάρχοντά μας, ήμασταν άνεργες. Η επιχείρηση αποτελείται από πέντε ενεργά μέλη και 2 βοηθητικά, κάποιες κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας, που εργάζονται δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με τον όγκο της δουλειάς μας» θα πει στον Αθήνα 9.84, η Μαρία Παθέκα μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Οιχαλίας. «Μακάρι να είχαμε περισσότερη δουλειά προκειμένου να μπορούσαμε να προσλάβουμε και άλλες γυναίκες».

«Η επιχείρηση αναπτύχθηκε σιγά σιγά, μας σταμάτησε, βεβαίως, η πανδημία για έναμισυ χρόνο. Η παραγωγή μας αφορά σε τοπικά παραδοσιακά προίόντα όπως πίτες, τραχανά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Από τη στιγμή που αρχίσαμε να αναλαμβάνουμε και κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμους βαπτίσεις και μνημόσυνα φτιάχνουμε και γλυκίσματα και φαγητά. Πλέον τα προιόντα μας βγαίνουν και στο εξωτερικό ωστόσο όχι μαζικά, δεν έχουμε ακόμα αυτή τη δυνατότητα αλλά τα διαθέτουμε σε ομογενείς, τουρίστες κλπ. Όνειρό μας, βέβαια είναι να επεκταθούμε στην Ευρωπαική αγορά και θα το προσπαθήσουμε» επισημαίνει η κα Παθέκα.

Η επιχείρηση λειτουργεί μόνο με παραγγελίες και όποιος επιθυμεί να δοκιμάσει τα εκλεκτά προίόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ Οιχαλίας, μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 6983643250 – 2433032765 και 6979570932 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα