back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Από αέριο η έκρηξη στη Συγγρού αλλά όχι από φυσικό αέριο

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη έκρηξη στο κτίριο επί της Συγγρού 3.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο συγκεκριμένο κτίριο δεν υπάρχει σύνδεση με φυσικό αέριο ενώ από τον έλεγχο που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου από τα διπλανά κτίρια που έχουν συνδεθεί.

Αυτό που πλέον που εξετάζεται είναι να υπήρχαν μπουκάλες αερίου στον χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη χωρίς να έχει προσδιοριστεί τι ακριβώς.

Άλλωστε και ο 78 χρόνος που τραυματίστηκε στην πρώτη του κατάθεση ανέφερε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε διαπιστώσει μυρωδιά σαν γκάζι.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας που εξέτασαν το χώρο χωρίς να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στην ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού ενδεχόμενο που φαίνεται να έχει αποκλειστεί.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού

Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Συγγρού, που παρέμενε κλειστή, από νωρίς το πρωί, λόγω της ισχυρής έκρηξης η οποία προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρότατη έκρηξη που προκάλεσε και φωτιά σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε -υπό ανακαίνιση- κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας άνδρας, ηλικίας 78 ετών, ο οποίος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργικό τμήμα. Τον άνδρα εντόπισαν στον 1ο όροφο οι πυροσβέστες και σε κατάσταση σοκ το μόνο που έλεγε ήταν «φυσικό αέριο».

 

Δημήτρης Πέρρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα