back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Καθαρό το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο

Διαβάστε επίσης

Στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού για τον αποχιονισμό των μικρότερων δρόμων και των στενών σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, έχει περάσει ο Δήμος Αθηναίων, καθώς όλες οι κεντρικές και περιφερειακές οδοί είναι πλέον απολύτως προσβάσιμες.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων δέντρων και των κλαδιών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα όπου επιχειρούν συνολικά 57 συνεργεία με 213 εργαζόμενους.

Ειδικότερα:

Τα οχήματα και οι αλατιέρες του Δήμου συνεχίζουν τους καθαρισμούς και τη ρίψη αλατιού σε σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να αποτραπεί ο παγετός και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων. Οι περιοχές όπου παρατηρούνται ακόμη προβλήματα σε μικρούς δρόμους είναι η Άνω Κυψέλη, το Πολύγωνο, η Νεάπολη και τα όρια του Παγκρατίου με τον Βύρωνα. Εντός της ημέρας, ωστόσο, αναμένεται να έχει γίνει και εκεί ο αποχιονισμός.

Για τρίτο 24ωρο δίνεται έμφαση στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία και στις εισόδους τους με στόχο την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Οι επιχειρήσεις με καθαρισμό και ρίψη αλατιού συνεχίζονται και σήμερα στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, Άγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ.

Μέσα σε 7 ώρες κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, τα συνεργεία του Δήμου έριξαν 90 τόνους αλάτι στους δρόμους της πρωτεύουσας, ώστε να μη δημιουργηθεί πάγος. Από το πρωί της Δευτέρας έως και χθες τη νύχτα είχαν χρησιμοποιηθεί επιπλέον 150 τόνοι αλατιού.

Από το πρωί, η ίδια διαδικασία, ρίψης αλατιού, γίνεται στις προσβάσεις και τις εισόδους των σταθμών του Μετρό.

Επιχειρήσεις στις γειτονιές για τα πεσμένα δέντρα – 57 συνεργεία στους δρόμους

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν από τους Αμπελοκήπους, το Παγκράτι, τα Πατήσια, τα Εξάρχεια και την Κυψέλη, εκεί όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα από πτώσεις κορμών δέντρων και κλαδιών σε δρόμους, σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ή σε αυτοκίνητα, εξαιτίας του βάρους του χιονιού.

Συνολικά 57 συνεργεία, 213 εργαζόμενοι με καλαθοφόρα και φορτηγά, καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με ειδικά εργαλεία, απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και τα σπασμένα κλαδιά.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη δεσμευτεί ότι κάθε δέντρο που έπεσε στην Αθήνα από την επέλαση της κακοκαιρίας, θα αντικατασταθεί, με αρχή την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Κάλυψη βασικών αναγκών μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η κακοκαιρία μέχρι και σήμερα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους περίπου 400 ωφελούμενους, (ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, άτομα με κινητικές αναπηρίες), προκειμένου να καλύψει οποιεσδήποτε ανάγκες τους, εν μέσω κακοκαιρίας.

91 άστεγοι αναζήτησαν στέγη στις δομές του Δήμου τις τελευταίες ημέρες

Ανοιχτές όλο το 24ωρο παραμένουν οι δομές του Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία των αστέγων. Το Πολυδύναμο Κέντρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. φιλοξενεί συνολικά 245 άτομα από τα οποία 91 εντάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ επιπλέον 37 άτομα φιλοξενούνται σε θερμαινόμενες αίθουσες των Λεσχών Φιλίας στον Νέο Κόσμο και στην περιοχή της Γκράβας.

Τα κλιμάκια Streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να παρέχουν φροντίδα σε όσους, παρά τις προσπάθειες, αρνούνται να μεταβούν στις δομές.

Αναφορά προβλημάτων στο 1595

Οι Αθηναίοι δημότες, μπορούν να αναφέρουν όλα τα προβλήματα που εντοπίζουν στους δρόμους στον τετραψήφιο αριθμό 1595 ή να τα καταγράφουν στην εφαρμογή novoville, ώστε οι υπηρεσίες να προχωρούν άμεσα στην αποκατάστασή τους.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα