back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπουρκίνα Φάσο: Ο ανατραπείς πρόεδρος Καμπορέ είναι “καλά στην υγεία του”

Διαβάστε επίσης

O ανατραπείς πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο Ροκ Μαρκ Κρίστιαν Καμπορέ “είναι καλά στην υγεία του”, σύμφωνα με πηγή από το κόμμα του, η οποία εξήγησε τις συνθήκες που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την εξουσία.

“Ο πρόεδρος Καμπορέ είναι καλά στην υγεία του, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για την πνευματική του κατάσταση”, “έχει έναν γιατρό στη διάθεσή του”, δήλωσε σήμερα αυτή η πηγή από το Κίνημα του Λαού για την Πρόοδο (MPP).

Η πηγή επεσήμανε ότι ο ανατραπείς πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο “εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του στρατού, όχι σε στρατόπεδο, αλλά σε μια προεδρική έπαυλη, σε κατ’ οίκον περιορισμό”, ενώ “έχει πρόσβαση στο κινητό του τηλέφωνο υπό την παρακολούθηση των δεσμοφυλάκων του, φυσικά”.

“Ο ίδιος συνέταξε την επιστολή παραίτησής του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, όμως δεν γνωρίζω υπό ποιες συνθήκες την έγραψε”, σημείωσε η ίδια πηγή.

Στη συνέχεια εξήγησε τα γεγονότα πριν τη σύνταξη της επιστολής αυτής.

“Δεν συνελήφθη τις πρώτες ώρες” μετά τη στάση των στρατιωτών: “η ιδιωτική του κατοικία γέμισε από τους στασιαστές, χρειάστηκε η προσωπική του φρουρά να τον βάλει σε ένα πολιτικό όχημα για να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο”, σημείωσε η πηγή.

“Αργότερα, υπό την πίεση των στασιαστών, οι φρουροί του –κυρίως χωροφύλακες– αναγκάστηκαν να τον αφήσουν και να συνταχθούν με τους στασιαστές”, εξήγησε.

“Η χωροφυλακή δεν μπορούσε παρά να συνταχθεί με τους στασιαστές διότι όλος ο στρατός συμφωνούσε ότι ο πρόεδρος έπρεπε να παυθεί από τα καθήκοντά του”.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του πραξικοπήματος και όταν ακόμη η τύχη του Καμπορέ δεν ήταν γνωστή, τη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τη στάση του στρατού, το MPP κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του “μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας” του προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα