back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σ. Αβραμίδου: Να βοηθήσουμε όλοι τα αδέσποτα ζώα που υποφέρουν από την κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Αυτές τις μέρες που το κρύο είναι σφοδρό και το χιόνι έχει καλύψει σχεδόν όλες τις γειτονιές της πόλης, εκτός από τους ανθρώπους, ταλαιπωρούνται και τα αδέσποτα ζώα τα οποία μην έχοντας στέγη, κινδυνεύουν από πείνα, υποθερμία κρυοπαγήματα ακόμα και από θάνατο.

Γι αυτό, ο Δήμος Αθηναίων, εντείνει την προσπάθειά του να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης τους στην πόλη καλύτερες, με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα μας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η κ. Σεραφίνα Αβραμίδου, Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τον εν λόγω τομέα και του Τμήματος Αστικής Πανίδας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

«Εμείς, ως Δήμος Αθηναίων βάζουμε συνεχώς φαγητό στις ταΐστρες που έχουμε τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης, θα τοποθετηθούν κι άλλα σπιτάκια στους δρόμους προκειμένου να βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα, ειδικά αυτές τις κρύες μέρες».

Παράλληλα, έδωσε συμβουλές σχετικά με το πως μπορούμε να φροντίσουμε και εμείς οι ίδιοι τα αδέσποτα που κινδυνεύουν από την κακοκαιρία, λέγοντας πως αν κάναμε όλοι μας από μια μικρή κίνηση, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλα τα ζώα.

«Θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να βάλει ένα μπολάκι με λίγη ξηρή τροφή έξω από το σπίτι του και νερό με λίγη ζάχαρη για να μην παγώνει. Όσοι διαθέτουν αποθήκες ή γκαράζ ας αφήσουν ανοιχτές τις πόρτες για να βρουν καταφύγιο τα ζωάκια ή αν μπορούν, ας φτιάξουν αυτοσχέδια καταφύγια-σπιτάκια με κούτες, το οποίο μπορούν να καλύψουν από την εξωτερική πλευρά με μια σακούλα για να μην μπαίνει υγρασία και να βάλουν μέσα ένα παλιό κουβερτάκι ή μια πετσέτα για να βρουν ζεστασιά».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι είναι σημαντικό να ελέγχουμε πριν ξεκινήσουμε τη μηχανή του αυτοκινήτου μας, γιατί οι γάτες βρίσκουν καταφύγιο στους κινητήρες για να ζεσταθούν.

Και πρόσθεσε: «Σε περίπτωση που βρούμε ένα εγκαταλελειμμένο δεσποζόμενο ζώο σε κάποιο μπαλκόνι ή αυλή να τηλεφωνήσουμε στην Αστυνομία. Πρόκειται για κακοποίηση και πλέον τιμωρείται. Πρέπει πρώτα να κληθεί η Αστυνομία και εν συνεχεία, εμείς, ως Δήμος Αθηναίων, έχοντας εξαιρετική συνεργασία με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, επεμβαίνουμε προκειμένου να παραλάβουμε το ζώο εάν χρειαστεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα