back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφρ. Ρέτζιου: Μια χιονόπτωση λίγων ωρών ήταν αρκετή για να διακινδυνεύσουν ζωές

Διαβάστε επίσης

«Αυτά που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας δεν συνέβησαν ποτέ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, ο οποίος είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι είχε εξασφαλιστεί η παρουσία του αναγκαίου προσωπικού στα νοσοκομεία όλες τις ημέρες της κακοκαιρίας. Είπε ψέματα ότι έχει εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση  όσων χρειάστηκαν βοήθεια».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας- ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στις “Ντάμες Σπαθί”.

«Στο ΚΑΤ  έμειναν εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες πάνω από 200 εργαζόμενοι και ασθενείς οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να πάρουν εξιτήριο την Τρίτη το πρωί. Στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, λόγω της διακοπής του ρεύματος, ήταν παγωμένες οι ΜΕΘ ενώ  εξασφαλίστηκε το φαγητό των ασθενών από το νοσηλευτικό προσωπικό, που μετά από 16 ώρες βάρδιας, πήγε με τα πόδια και παρέλαβε το φαγητό για να το μοιράσει στους ασθενείς», ανέφερε η κυρία Ρέτζιου.

«Παρόλο που υπήρχε προειδοποίηση για την κακοκαιρία, δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και στα ήδη “γονατισμένα” από την πανδημία νοσοκομεία, ήρθε να προστεθεί ένα τέτοιο φαινόμενο», πρόσθεσε.

«Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε η Αφροδίτη Ρέτζιου, «τα ασθενοφόρα να παραμένουν εγκλωβισμένα στο κέντρο του ΕΚΑΒ και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς»;

«Μια χιονόπτωση λίγων ωρών ήταν αρκετή για να διακινδυνεύσουν ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα