back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στις έξι αύριο το απόγευμα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή τους χειρισμούς στη διαχείριση της ακρίβειας, της πανδημίας και της κακοκαιρίας, κάνει λόγω για την χειρότερη κυβέρνηση που είδε ποτέ ο τόπος και ζητά προσφυγή στις κάλπες. Για ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο από τα έδρανα του κοινοβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Κίνηση εντυπωσιασμού, εξαιτίας της φθίνουσας πολιτικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν ζητά εκλογές, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του OPEN, o Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανακοινώσεις τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν την απορία τους πως συνάδει να υπερψηφίζεις πρόταση μομφής αλλά να μην ζητάς εκλογές, με το Κίνημα Αλλαγής να απαντά: ‘’Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι την υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο’’

Το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως, θα αναδείξει τις ευθύνες όλων των κομμάτων. Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25 θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας..

Στο μέτωπο της πανδημίας

Επιμένουν οι ‘’σκληροί’’ αριθμοί της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.712 νέες λοιμώξεις.. 633 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 112 κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών, σε επιλέξιμους ασθενείς covid άνω των 18 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Σε μερική χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προχωρά το Υπουργείο Υγείας. Από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στις επιχειρήσεις εστίασης, ωστόσο παραμένει το μέτρο για λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε εκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος των υποδομών, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία.

Σε μπαλάκι του πινκ πονγκ μετατρέπονται οι ευθύνες για τους απαράδεκτους χειρισμούς στην Αττική οδό, που οδήγησαν στον επί ώρες εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών. Η διαχειρίστρια εταιρεία του κλειστού αυτοκινητοδρόμου επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Υπουργείο Διαχείρισης Κρίσεων και την Τροχαία. Η περιφέρεια Αττικής ‘’δείχνει’’ ως υπεύθυνους την Αττική Οδό και το αρμόδιο Υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση, η Αττική Οδός θα πρέπει εντός 20 ημέρων, να καταθέσει στο Υπουργείο Μεταφορών, όλα τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε να υποβληθεί το σχετικό πόρισμα.

‘’Πρέπει επιτέλους η Αυτοδιοίκηση να πάψει να αποτελεί βολικό φταίχτη και εξιλαστήριο θύμα της ανεπάρκειας άλλων μηχανισμών’’ είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ανέδειξε εξάλλου την ανάγκη να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, με καλύτερο συντονισμό, συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ευθύνες, και κατάλληλα “εργαλεία”

Στη διεθνή επικαιρότητα

Για ‘’δυτική πολεμική υστερία’’ κάνει λόγο η Ρωσία.. Ζητά από το ΝΑΤΟ να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ανατολική Ευρώπη προκειμένου να μειωθεί η στρατιωτική ένταση στην Ουκρανία’’. Την ίδια ώρα, ενώ δια του εκπροσώπου του Εξωτερικών, η Μόσχα επαναλαμβάνει ότι θεωρεί απαράδεκτη ακόμη και τη σκέψη ενός πολέμου με την Ουκρανία, συνεχίζει να στέλνει στρατό και βαρέα όπλα στα σύνορα με την Ουκρανία’’ .

Στα αθλητικά νέα: Την επέκταση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ήττα-σοκ γνώρισε ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ με 76-72 από τον Ερυθρό Αστέρα για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Καιρός: γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου – στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη – 4,7 βαθμοί Κελσίου, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα