back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η καταπολέμηση της κοινοβουλευτικής κωλυσιεργίας προτεραιότητα για τους Δημοκρατικούς

Διαβάστε επίσης

Δημοκρατικοί, μέλη του Κογκρέσου, συνεργάτες τους, αλλά και στρατηγιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, πιστεύουν ότι η ουσιαστική αλλαγή της τακτικής της κοινοβουλευτικής κωλυσιεργίας (filibuster) είναι απλά θέμα χρόνου, προκειμένου να περιοριστεί η δυνατότητα της μειοψηφίας να σταματάει την ψήφιση νομοθεσίας, παρά την ήττα που υπέστησαν οι Δημοκρατικοί για το ζήτημα αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Ο εκνευρισμός σε ολόκληρο το Δημοκρατικό Κόμμα για την αντίθεση της γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κίρστεν Σίνεμα στην αλλαγή της τακτικής αυτής, που βοήθησε στον εκτροχιασμό της τελικής ψηφοφορίας για τη μεταρρύθμιση της εκλογικής νομοθεσίας, σηματοδοτεί ότι η αντίθετη στάση στη μεταρρύθμιση του filibuster εξελίσσεται σε μία σταδιακά αστήριχτη πολιτική θέση εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως λένε οι ίδιοι.

Η Σίνεμα και ο συνάδελφος της κεντρώος γερουσιαστής Τζο Μάντσιν ήταν αντίθετοι σε μία πρόταση αλλαγής του κανονισμού της Γερουσίας για τη δραστική αλλαγή του filibuster, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ωστόσο, ακτιβιστές των Δημοκρατικών προβλέπουν ότι μία τέτοια αντίθετη στάση θα είναι σύντομα μη βιώσιμη για τον οποιονδήποτε Δημοκρατικό, είτε αυτός είναι προοδευτικός, είτε κεντρώος.

«Νομίζω πραγματικά ότι η Σίνεμα και ο Μάντσιν είναι τα δύο τελευταία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία που θα υποστηρίζουν το filibuster στην παρούσα μορφή του για πάντα» δήλωσε ο Μπράιαν Φάλον, πρώην υψηλόβαθμος βοηθός του ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ. Ο Φάλον είναι σήμερα εκτελεστικός διευθυντής στην ομάδα Demand Justice, που δραστηριοποιείται για ένα πιο προοδευτικό δικαστικό σώμα.

«Είναι δύσκολο να φανταστώ κάποιον να εκλέγεται στο μέλλον, αν ο ίδιος δεν έχει φτάσει στην πλατφόρμα κατάργησης του filibuster», πρόσθεσε.

Πηγή: The Hill

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα