back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για την ”χειρότερη κυβέρνηση που είδε ποτέ ο τόπος” και ζητά προσφυγή στις κάλπες.

”Κίνηση εντυπωσιασμού”, εξαιτίας της ”φθίνουσας πολιτικής απήχησης” του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν ζητά εκλογές, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του OPEN o Νίκος Ανδρουλάκης.

Με ανακοινώσεις τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν την απορία τους πως συνάδει να υπερψηφίζεις πρόταση μομφής αλλά να μην ζητάς εκλογές, με το Κίνημα Αλλαγής να απαντά: ‘’Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο’’.

Το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων. Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25 θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στην Αττική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε-εκπαίδευση.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα ραντεβού στον ΟΠΕΚΑ. Πληροφορίες θα συνεχίσει να δίνει το τηλεφωνικό κέντρο 1555.

Περίπου 100 παροχές διάσπαρτες στις περιοχές του δήμου Μαραθώνα και του δήμου Κορωπίου, αποτελούν τις κυριότερες εκκρεμότητες για ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με την χθεσινοβραδυνή ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Η κυβέρνηση δεν αποποιείται τις δικές της ευθύνες, ούτε κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Υπήρχε ένα ζήτημα συντονισμού του κεντρικού κράτους με τους δήμους, με την αυτοδιοίκηση, με τον ιδιωτικό τομέα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην φτάσουμε στο επίπεδο αντίδρασης που θέλαμε», ανέφερε στο STAR ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε μπαλάκι του πινκ πονγκ μετατρέπονται οι ευθύνες για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών στην Αττική οδό.

Η διαχειρίστρια εταιρεία επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Υπουργείο Διαχείρισης Κρίσεων και την Τροχαία. Για ψευδείς ισχυρισμούς κάνει λόγο το υπουργείο. Η περιφέρεια Αττικής ‘’δείχνει’’ ως υπεύθυνους την Αττική Οδό και το αρμόδιο Υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση, η Αττική Οδός θα πρέπει εντός 20 ημέρων, να καταθέσει στο Υπουργείο Μεταφορών όλα τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε να υποβληθεί το σχετικό πόρισμα.

Παρά την σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊου, οι ‘’σκληροί’’ αριθμοί της πανδημίας επιμένουν. 112 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, 633 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 19.712 οι νέες λοιμώξεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών, σε ασθενείς άνω των 18 ετών με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική από τη Δευτέρα στην εστίαση. Παραμένει το μέτρο για λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του χαπιού της Pfizer σε ενήλικες που κινδυνεύουν με βαριά νόσηση.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία, με 2.600 τάξεις και εννέα σχολεία να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και να συνεχίζουν τη διδασκαλία διαδικτυακά.

Στη Φινλανδία, επισπεύδεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, καθώς αποκλιμακώνεται η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η σχεδόν πεντάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η Ελλάδα βρέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η ελληνική πλευρά «διαστρεβλώνει το Διεθνές Δίκαιο και εξοπλίζει τα νησιά» και η τουρκική πλευρά το αξιολογεί ως απειλή ενώ καλεί τη χώρα μας σε διάλογο. Επιπλέον στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας επαναλαμβάνεται ξανά πως η Άγκυρα «προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να συζητήσουν «την απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια που αντιπροσωπεύει η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως είχε μία μακρά συνομιλία με τον αμερικανό ομόλογό του, τον Τζο Μπάιντεν, σχετικά με τις από κοινού ενέργειες σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ήττα-σοκ γνώρισε ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ με 76-72 από τον Ερυθρό Αστέρα για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα