back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στις έξι το απόγευμα αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για την ”χειρότερη κυβέρνηση που είδε ποτέ ο τόπος” και ζητά προσφυγή στις κάλπες.

”Κίνηση εντυπωσιασμού” εξαιτίας της ”φθίνουσας πολιτικής απήχησης” του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν ζητά εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις στο OPEN τoυ Νίκου Ανδρουλάκη.

Να εξηγήσει πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο τον καλούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο, απαντά το ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τις ευθύνες και των άλλων κομμάτων. Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25 θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας.

Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής και ανατιμήσεις αφήνει πίσω της η κακοκαιρια Ελπίς. Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ο εφοδιασμός της αγοράς με ευπαθή προϊόντα αφού τα ψυγεία και οι πάγκοι σε σούπερ μάρκετ, μανάβικα και κρεοπωλεία άδειασαν. Ελλείψεις καταγράφονται σε κηπευτικα, γαλακτοκομικα και κρεατα εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των φορτηγών προς το λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανατιμήσεις που μπορεί να φθάσουν και το 20% σε οπωροκηπευτικα καθώς καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή λαχανικών και φρουτων στις μονάδες παραγωγής σε Μαραθώνα και Μέγαρα.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στην Αττική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε-εκπαίδευση.

Κλειστοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα ραντεβού στον ΟΠΕΚΑ. Πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1555.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης για πέμπτη ημέρα. Περίπου 100 παροχές διάσπαρτες στις περιοχές του δήμου Μαραθώνα και του δήμου Κορωπίου αποτελούν τις κυριότερες εκκρεμότητες, σύμφωνα με τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων του υπουργείου πολιτικής Προστασίας και της Αττικής οδού για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών εν μέσω του χιονιά.

Παρά την σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊου, οι ‘’σκληροί’’ αριθμοί της πανδημίας δεν αποκλιμακώνονται. 112 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, 633 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 19.712 οι νέες λοιμώξεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών σε ασθενείς άνω των 18 ετών με υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. gr

Απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική από τη Δευτέρα στην εστίαση. Παραμένει το μέτρο για λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του χαπιού της Pfizer σε ενήλικες που κινδυνεύουν με βαριά νόσηση.

Σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού για φάλαινα φυσητήρα που εκβράστηκε στην παραλία του Αλίμου. Το θαλάσσιο κήτος φαίνεται ότι είναι τρυαματισμένο, ενώ αναμένονται στο σημείο ειδικοί προκειμένου να το βοηθήσουν να επιστρέψει σε βαθύτερα νερά.

Ο απολογισμός των θυμάτων στα νότια της Αφρικής που επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα «Άνα» ανέβηκε στους 77 νεκρούς, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρχές στη Μαδαγασκάρη, στη Μοζαμβίκη και στο Μαλάουι.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. 1 βαθμός αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα