back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή τους χειρισμούς στη διαχείριση της ακρίβειας, της πανδημίας και της κακοκαιρίας, κάνει λόγο για την ”χειρότερη κυβέρνηση που είδε ποτέ ο τόπος” και ζητά προσφυγή στις κάλπες. Για ”ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη” έκανε λόγο από τα έδρανα του κοινοβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

”Κίνηση εντυπωσιασμού”, εξαιτίας της ”φθίνουσας πολιτικής απήχησης” του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν ζητά εκλογές, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του OPEN, o Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανακοινώσεις τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν την απορία τους πως συνάδει να υπερψηφίζεις πρόταση μομφής αλλά να μην ζητάς εκλογές, με το Κίνημα Αλλαγής να απαντά: ‘’Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι την υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο’’

Το ΚΚΕ έκανε γνωστό ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τις ευθύνες ΚΑΙ όλων των άλλων κομμάτων. Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25 θα υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας..

Επιμένουν οι ‘’σκληροί’’ αριθμοί της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες -Πέμπτη- 19.712 νέες λοιμώξεις.. 633 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 112 κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών, σε επιλέξιμους ασθενείς covid άνω των 18 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Μερική χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την προσεχή Δευτέρα: , 31 Ιανουαρίου, απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στις επιχειρήσεις εστίασης, ωστόσο παραμένει το μέτρο για λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες. Έως τις 7 Φεβρουαρίου παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού που λήγουν λόγω παρέλευσης του επταμήνου από την τελευταία δόση..

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλε εκπαίδευση.

Κλειστοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πλήρης έλεγχος των υποδομών, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία.

Αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα για σήμερα Παρασκευή ραντεβού στον ΟΠΕΚΑ. Πληροφορίες θα συνεχίσει να δίνει το τηλεφωνικό κέντρο 15 55.

Σε μπαλάκι του πινκ πονγκ μετατρέπονται οι ευθύνες για τους απαράδεκτους χειρισμούς στην Αττική οδό, που οδήγησαν στον επί ώρες εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών. Η διαχειρίστρια εταιρεία του κλειστού αυτοκινητόδρομου επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Υπουργείο Διαχείρισης Κρίσεων και την Τροχαία.

Για ψευδείς ισχυρισμούς της Αττική Οδού μιλά το Υπουργείο. ‘’Είναι κατανοητό ότι η εταιρεία προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, ενόψει πιθανών νομικών διεκδικήσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων. Δική μας υποχρέωση είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος’’ καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

‘’Πρέπει επιτέλους η Αυτοδιοίκηση να πάψει να αποτελεί βολικό φταίχτη και εξιλαστήριο θύμα της ανεπάρκειας άλλων μηχανισμών’’ είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ανέδειξε εξάλλου την ανάγκη να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, με καλύτερο συντονισμό, συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ευθύνες, και κατάλληλα “εργαλεία”

Ο Δήμος Αθηναίων θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων και κλαδιών, ενώ βρισκόταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου, στην οδό Λιοσίων 22. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984. Gr

Με τη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοτζιά και την προβολή του μηνύματος #WEREMEMBER ο Δήμος Αθηναίων τιμά τη σημερινή Ημέρα Μνήμης του ολοκαυτώματος. Η Αθήνα συμμετέχει με υπερηφάνεια στην παγκόσμια εκστρατεία “We remember”. Για να μάθουν, οι νέοι και οι νέες, τα παιδιά, τι συνέβη στα κολαστήρια των Ναζί. Για να μην σιωπήσει ποτέ ξανά κανείς παρευρισκόμενος, μπροστά στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, το μίσος.

Για να σώσουμε και να σωθούμε.» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Με το λογότυπο της διεθνούς εκστρατείας θα φωταγωγηθούν μεταξύ άλλων, τα κοινοβούλια της Αυστρίας, Σλοβενίας, Γερμανίας, Κύπρου, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Δημαρχείο των Βρυξελλών, κ.ά.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Για ‘’δυτική πολεμική υστερία’’ κάνει λόγο η Ρωσία.. Ζητά από το ΝΑΤΟ να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Ανατολική Ευρώπη προκειμένου να μειωθεί η στρατιωτική ένταση στην Ουκρανία’’. Την ίδια ώρα, ενώ δια του εκπροσώπου του Εξωτερικών, η Μόσχα επαναλαμβάνει ότι θεωρεί απαράδεκτη ακόμη και τη σκέψη ενός πολέμου με την Ουκρανία, συνεχίζει να στέλνει χιλιάδες στρατιώτες και βαρέα όπλα στα σύνορα με την Ουκρανία’’ .

Πριν από λίγο, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Νμίτρο Κουλέμπα, με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, αναζητώντας τρόπους να αποτραπεί η ρωσική επιθετικότητα

Στα αθλητικά νέα: Ήττα-σοκ γνώρισε ο Ολυμπιακός μέσα στο ΣΕΦ με 76-72 από τον Ερυθρό Αστέρα για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Καιρός: γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου – στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα