back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπάιντεν σε Ουκρανό πρόεδρο: Πολύ πιθανή η εισβολή της Ρωσίας – Ζελένσκι: Υπερβάλλει ο Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Ο Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι υπάρχει “μεγάλη πιθανότητα” η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας των δύο ηγετών, ο Μπάιντεν “επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για αποφασιστική αντίδραση, εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία”, επεσήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι “συζήτησαν τις πρόσφατες διπλωματικές προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και συμφώνησαν σε κοινή δράση στο μέλλον”.

Ζελένσκι: Υπερβάλλει ο Μπάιντεν

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πανικοβάλλονται περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Κατά τη συνομιλία τους, ο Μπάιντεν είπε ότι “είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία τον επόμενο μήνα”, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα 8.500 Αμερικανοί στρατιώτες, ώστε εάν χρειαστεί να αναπτυχθούν στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ερωτηθείς ο Ζελέσνκι για τη συνομιλία του με τον Τζο Μπάιντεν, είπε: “Δεν πιστεύω ότι η κατάσταση είναι πιο τεταμένη από πριν. Στο εξωτερικό υπάρχει η αίσθηση ότι στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος. Αυτό δεν ισχύει. Δε λέω ότι δεν είναι πιθανή η κλιμάκωση …[αλλά] δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα