back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολικές θερμοκρασίες στα εργασιακά: Νέος γύρος κινητοποιήσεων για εργασιακές σχέσεις και υγεία

Διαβάστε επίσης

 

Σε συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11.30 το πρωί, στο Σύνταγμα, προχωρά το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας παράλληλα την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες από την κακοκαιρία.

Τα Σωματεία που καλούν στην κινητοποίηση, εκτός από την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων λόγω της κακοκαιρίας, διεκδικούν την διασφάλιση των αποδοχών για τις ημέρες εφαρμογής των έκτάκτων μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “εργοδοτική αυθαιρεσία”.

Την ίδια ώρα, η ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό καταγγέλλουν την εταιρεία διανομών WOLT για παράνομη και καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου επειδή κάλεσε τους συναδέλφους του διανομείς να μην εργαστούν λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Εντωμεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ),αποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε στάση εργασίας σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου για την στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μια το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας και την συμμετοχή στην πορεία προς τη Boυλή που θα ακολουθήσει.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα