back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Ο Κάνιε Γουέστ πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος, αν θέλει να πραγματοποιήσει συναυλίες στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ Κάνιε Γουέστ θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος, αν θέλει να κάνει συναυλίες στην Αυστραλία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, αφού τα μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως ο μουσικός σχεδιάζει μια αυστραλιανή περιοδεία για τον Μάρτιο.

Η προειδοποίηση έγινε μόλις δύο εβδομάδες αφού οι ελπίδες του σούπερσταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς για ένα τίτλο Γκραν Σλαμ ματαιώθηκαν όταν δικαστήριο στήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του εξαιτίας των κανονισμών σχετικά με την Covid-19 και του γεγονότος ότι είναι ανεμβολίαστος.

«Οι κανόνες είναι ότι πρέπει να είσαι πλήρως εμβολιασμένος», δήλωσε ο Μόρισον σε συνέντευξη Τύπου.

«Ισχύουν για όλους, όπως διαπίστωσαν όλοι πολύ πρόσφατα. Δεν έχει σημασία ποιός είσαι, είναι οι κανόνες. Ακολούθησε τους κανόνες και μπορείς να έρθεις. Αν δεν ακολουθείς τους κανόνες, δεν μπορείς».

Ο Μόρισον έκανε τα σχόλια αυτά έπειτα από ένα δημοσίευμα χθες, Παρασκευή, στην εφημερίδα Sydney Morning Herald, που επικαλείται πηγές στη μουσική βιομηχανία σύμφωνα με τις οποίες ο Γουέστ σχεδιάζει να δώσει συναυλίες σε στάδια το Μάρτιο στην Αυστραλία.

Εκπρόσωποι του Γουέστ, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο το τελευταίο άλμπουμ του με τίτλο «Donda», δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Το εμβολιαστικό στάτους του Γουέστ είναι άγνωστο. Ο μουσικός είχε θέσει υποψηφιότητα το 2020 για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε συνέντευξή του το 2021 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε δηλώσει πως είχε κάνει μία δόση εμβολίου, όμως σε μία συνέντευξή του το 2020 στο οικονομικό περιοδικό Forbes είχε αποκαλέσει τον εμβολιασμό «το σημάδι του θηρίου».

Η Αυστραλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19, αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα ένα εκρηκτικό κύμα μολύνσεων τροφοδοτούμενο από την ταχέως μεταδιδόμενη παραλλαγή Όμικρον, με καταγεγραμμένα 2 εκατομμύρια κρούσματα.

Μέχρι τότε είχε μόλις 400.000 κρούσματα αφότου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Σήμερα στην Αυστραλία 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19, μετά το ρεκόρ των 98 θανάτων που καταγράφηκε χθες, Παρασκευή. Υγειονομικοί αξιωματούχοι σε πολιτείες δήλωσαν πάντως ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είτε επιπεδοποιούνται είτε δείχνουν σημάδια μείωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα