back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε τον κ. Στυλιανίδη να υποδείξει στη Βουλή που έκανε λάθος στη διαχείριση της κακοκαιρίας ενώ τον προέτρεψε να μην καλύπτεται πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν ραντάρ ή war room. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ Τσίπρας είπε ότι μια συγγνώμη θεωρείται ειλικρινής όταν είναι αιτιολογημένη, σε διαφορετική περίπτωση είναι προσχηματική και υποκριτική. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει τόσο το μέγεθος όσο και το χρόνο της κακοκαιρίας, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι λειτούργησε ως μεσίτης και διαμεσολαβητής της Αττικής Οδού.

«Αναφερθήκατε σε μια δήθεν προσχηματική συγγνώμη, αλλά εγώ προτιμώ μια ειλικρινή συγγνώμη από καμία συγγνώμη, από εσας όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα», απάντησε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρείχε πλήρη κάλυψη στον κ Στυλιανίδη: ‘’Κανείς μετεωρολόγος δεν προέβλεψε τον όγκο του χιονιού που θα έπεφτε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.. γνωρίζαμε θα είχαμε κλείσει την πόλη από το βράδυ της Κυριακής», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Αναφορικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης των πρακτικών των συσκέψεων της Πολιτικής Προστασίας, με τους υπεύθυνους της Αττικής Οδού, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε τέτοιες συσκέψεις δεν τηρούνται πρακτικά πουθενά στον κόσμο. Ο κ Μητσοτάκης επέμεινε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για ότι έγινε στην Αττική Οδό, ενώ άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, γιατί – όπως είπε – δεν άσκησε καμία κριτική στις Αττικές Διαδρομές Α.Ε.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε εκ νέου ειλικρινή και απροσχημάτιστη συγγνώμη, ενώ παραδέχτηκε ότι ενώ ‘’υπήρχε σχέδιο δεν υπήρχε συντονισμός, αντιθέτως υπήρξαν αστοχίες και σφάλματα’’.. Ο κ Στυλιανίδης έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ επανέλαβε ότι ο πιο αδύναμος κρίκος ήταν η Αττική Οδός.

« Η εξαιρετικής σφοδρότητας κακοκαιρία, έφτασε στα όριά της τη διαχειριστική ικανότητα του ΔΕΔΔΗΕ», ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. ‘’υπήρξαν αστοχίες, .. κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος ακόμη κι όταν ένα σπίτι παραμένει χωρίς ρεύμα για 3 ή 4 μέρες’’ είπε χαρακτηριστικά

Για ‘’κυβέρνηση ανάλγητη στον ανθρώπινο πόνο’’ έκανε λόγο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη.

Σ’’τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας και της πτώσης των δημοσκοπικών ποσοστών του’’ απέδωσε την κατάθεση της πρότασης μομφής, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, είπε ωστόσο ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση γιατί έδειξε από μεγάλη ως πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί σημαντικές κρίσεις

‘’Για το ΚΚΕ δεν υπάρχουν διλήμματα. Καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της, την οποία ακολούθησαν απαρέγκλιτα ΟΛΕΣ οι προηγούμενες κυβερνήσεις’’ είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας, επιμένουν ωστόσο οι ‘’σκληροί’’ δείκτες’’. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 78 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, 583 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τα 19.584 νέα κρούσματα, 7.095 καταγράφονται στην Αττική, 1829 στη Θεσσαλονίκη. Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν τα μέτρα για την πανδημία που θα ισχύσουν από τις έξι το πρωί της Δευτέρας. Μεταξύ άλλων, απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες ωστόσο θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες.

Νέα κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά χτυπά την χώρα από τα Δυτικά. Πολλά προβλήματα καταγράφονται στην Πελοπόννησο. Σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Μορέα από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και σε πολλές ακόμη περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένα όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται στις ίδιες περιοχές, σύμφωνα με οδηγία της Πολιτικής Προστασίας. Αττική και Εύβοια βρίσκονται σε συναγερμό για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, ενώ προβλήματα από το χιόνι και τον πάγο παρατηρούνται σε περιφερειακούς δήμους του λεκανοπεδίου. Απαγόρευση απόπλου λόγω θυελλωδών απόπλου από αυτή την ώρα, στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζακύνθου Κυλλήνης και Κεφαλονιάς Κυλλήνης. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από αύριο.

Στην Ιταλία, με 504 ψήφους υπέρ, ο Σέρτζιο Ματαρέλα εξελέγη πανηγυρικά για μια δεύτερη προεδρική θητεία. Οι παριστέμενοι στο ιταλικό κοινοβούλιο υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στα αθλητικά νέα της ημέρας και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1 …… Λαμία – ΟΦΗ. 2-1

Ιωνικός – Ατρόμητος: 2 – 1

Και ο καιρός…

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα