back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Για νέα κακοκαιρία από σήμερα προειδοποιεί σε έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Με ανακοινώσεις τους, τόσο η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. όσο και η Νέα Οδός συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία που είχε το απόγευμα στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές του κόμματος.

Νωρίτερα παρακολούθησε στην αίθουσα της Ολομέλειας την ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την Κυριακή η Βουλή θα εκφράσει την δυσπιστία της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Άσφαιρη πρωτοβουλία» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επικρίνοντάς τον ότι δεν άσκησε κριτική στην Αττική Οδό. Παραδέχθηκε πάντως λάθη και αστοχίες στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη σας και να προκηρύξετε εδώ και τώρα εκλογές τόνισε ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, εξαπέλυσε νωρίτερα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για την διαχείριση της κακοκαιρίας είναι βαριά και δεν μπορεί να μοιραστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Άσφαιρη χαρακτήρισε την κριτική τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις δέκα το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, συγκεκριμένα 107 έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Άνοδος σημειώθηκε και στα κρούσματα που μετρώνται σε 22.362 εκ των οποίων 7.183 αφορούν παιδιά. 605 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής και ανατιμήσεις αφήνει πίσω της η κακοκαιρία “Ελπίς”. Έως τη Δευτέρα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ο εφοδιασμός της αγοράς με ευπαθή προϊόντα. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, αναμένονται ανατιμήσεις ακόμα και 20% στα οπωροκηπευτικά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε απόψε με τον Γάλλο ομόλογό του, τον Εμανουέλ Μακρόν, ότι οι εντατικές διαβουλεύσεις έχουν μειώσει τον κίνδυνο μίας κλιμάκωσης της κρίσης μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα η EE θα απαντήσει «καταλλήλως» στην απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει σε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των κρατών μελών της την είσοδο στη χώρα, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Πήτερ Στάνο.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, σήμερα στην Αττική. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 8 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου – 5 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα