back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται εντατικά εκχιονισμοί και απομακρύνσεις δέντρων

Διαβάστε επίσης

Επί ποδός εξακολουθούν και βρίσκονται τα συνεργεία της Περιφέρειας, συνεχίζοντας και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς τόσο κεντρικών οδικών αξόνων όσο και δημοτικών δρόμων, συνδράμοντας το έργο των Δήμων.

Παράλληλα συνδράμουν στην απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών σε δεκάδες δρόμους της Αττικής προκειμένου να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα.

Έμφαση δίνεται στους καθαρισμούς σε προαύλιους χώρους και δρόμους που οδηγούν σε Νοσοκομεία -Σισμανόγλειο, ΚΑΤ, Ιατρικό Κέντρο- Κέντρα Υγείας, αλλά και εμβολιαστικά κέντρα.

Ειδικότερα σήμερα έγιναν ευρύτατοι εκχιονισμοί στην Αγ. Παρασκευής στο Χαλάνδρι, στις Λεωφόρους Πεντέλης, Λαυρίου, Μεσογείων, Κηφισίας, Μαραθώνος, Σπάτων, Ανθούσης, Αγ. Κωνσταντίνου και Σωρού στο Μαρούσι, Ηλιουπόλεως στο ύψος του Καρέα, Αρτέμιδος, Περιφερειακή Υμηττού. Παράλληλα μαζεύτηκαν κλαδιά και κομμένα δέντρα που εμπόδιζαν την προσβασιμότητα επί των οδών Παπανικολή και Αγ. Παρασκευής στο Χαλάνδρι.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουν τα συνεργεία της Περιφέρειας να συνδράμουν στον εκχιονισμό και στον καθαρισμό δρόμων σε Δήμους της Δυτικής Αττικής, σε Δήμους που παρουσιάζουν ακόμα σοβαρά προβλήματα όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Αγ. Παρασκευή, η Πεντέλη, ο Μαραθώνας και ο Ωρωπός καθώς και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στα Βίλια, στο Αλεποχώρι, στους Θρακομακεδόνες στην Οινόη και άλλα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Για 6η συνεχόμενη μέρα τα συνεργεία και οι ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας παραμένουν επί ποδός και επιχειρούν με εντατικούς ρυθμούς καθαρίζοντας δρόμους, μαζεύοντας κλαδιά σε όλη την Αττική, με στόχο την επαναφορά της κανονικότητας, το συντομότερο δυνατό. Η Περιφέρεια συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της και πέραν των αρμοδιοτήτων της, συνδράμοντας έμπρακτα και το έργο των Δήμων. Δεν ευθύνεται ωστόσο εάν κάποιοι Δήμοι δεν κατάφεραν να καθαρίσουν τους δρόμους ευθύνης τους, καθώς δεν είχαν εξασφαλίσει το απαραίτητο αλάτι και τα μηχανήματα και δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να το παραδεχθούν, μετακυλίοντας τις ευθύνες τους στην Περιφέρεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα