back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στην παραλιακή, στο ύψος της Γλυφάδας. ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία νεαρά άτομα ξέφυγε από την πορεία του, ανέβηκε στο διάζωμα, ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ευτυχώς και οι τρεις επιβαίνοντας πρόλαβαν και βγήκαν από το όχημα. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες ανέβηκαν οι τόνοι όταν μετά την ομιλία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσχηματική και υποκριτική συγνώμη, με αφορμή τη διαχείριση των προβλημάτων που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία, ιδιαίτερα στην Αττική Οδό. “Δεν υπάρχει συγνώμη χωρίς να υποδειχθεί από τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό για το πού έκαναν λάθος” τόνισε ο κύριος Τσίπρας. “Προτιμώ τη συγνώμη, την ειλικρινή με διάθεση αυτοκριτικής -έστω και αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί προσχηματική- από την καμία συγγνώμη, που δεν ακούσαμε ποτέ από το δικό σας στόμα όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα” απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συστάσεις προς τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, απευθύνει η Πολιτική Προστασία με αφορμή την επιδείνωση του καιρού. Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Μορέας στο τμήμα από Κόρινθο ως Καλαμάτα. Ισχυρές βροχοπτώσεις εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, και χιόνια σε ορεινές, κυρίως στην Κρήτη και την κεντρική Στερεά αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν τα μέτρα για την πανδημία που θα ισχύσουν από αύριο. Μεταξύ άλλων, απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες ωστόσο θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με καθήμενους.

Σταδιακή αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας αποτυπώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 19.584 νέα κρούσματα. 78 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοιού, ενώ 583 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην Ιταλία. Την ερχόμενη Πέμπτη είναι πιθανό να γίνει η ορκωμοσία του Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα. Συγχαρητήρια από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, “Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω μαζί του και του εύχομαι κάθε επιτυχία” έγραψε στο Twotter.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις 3 παίζουν: Παναιτωλικός – Άρης και ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης. Στις 5 και τέταρτο: ΑΕΚ – Βόλος και στις 7 και μισή: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Χθες, Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 0-1. Λαμία – ΟΦΗ: 2-1 και Ιωνικός – Ατρόμητος: 2-1.

Και ο καιρός

Σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι βόρειοι ισχυροί και θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα