back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης “Ευχαριστώ όλους που έδωσαν την μάχη κατά της κακοκαιρίας”

Διαβάστε επίσης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Αθηναίες και Αθηναίους στο προσωπικό του δήμου και τους αντιδημάρχους είπε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης για την προσπάθεια που έγινε στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι στην μάχη κατά της “Ελπίδας” ρίχθηκαν περισσότεροι από 800 υπάλληλοι όλων των αρμόδιων υπηρεσιών με όλο τον εξοπλισμό του δήμου οι οποίοι μαζί με τους κατοίκους που συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό όλο το βασικό οδικό δίκτυο της Αθήνας καθώς και όλους τους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία της πόλης και στους σταθμούς του μετρό.

Ο κ. Μπακογιάννης αφού αποκάλυψε ότι ο μηχανισμός του δήμου είχε κάνει σχετική άσκηση ετοιμότητας πριν έναν μήνα για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών συνθηκών, τόνισε ότι όλα λειτούργησαν βάσει σχεδίου το οποίο προέβλεπε να παραμείνουν οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας και παράλληλα να γίνονται επεμβάσεις όπου υπάρχει πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ό δήμος Αθηναίων μέσα σε δύο μέρες δέχθηκε 1.952 κλήσεις για παρεμβάσεις σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με πτώσεις δέντρων η κλαδιών εκ των οποίων άμεσα έγιναν 1.505 κλαδέματα – κοπές ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει 905 αποκομιδές δένδρων – κλαδιών.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ρίχθηκαν 50 τόνοι αλάτι στους δρόμους επικρίνοντας την αντιπολίτευση για τα σχόλια της σχετικά με το χρονικό διάστημα που είχε επιλέξει ο δήμος να το αγοράσει γεγονός που η πραγματικότητα τελικά τον δικαίωσε για την προνοητικότητα του.

Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που “πολέμησαν” με την “Ελπίδα” ξεκαθάρισαν ότι στην πρωτεύουσα η κατάσταση διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και καθυστερήσεις αντιμετώπισης περιστατικών. Το σημαντικό όμως είναι ότι παντού ο δήμος ήταν παρών και αποτελεσματικός.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα