back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κριτική από τη δημοτική αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση του χιονιά

Διαβάστε επίσης

Λιγότερες εργολαβίες και ενίσχυση των υπηρεσιών του ΔΑ ζητά μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης με φόντο την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ειδικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη σημείωσε ότι έως την Παρασκευή υπήρχαν κλειστοί δρόμοι, παγωμένα πεζοδρόμια και σπασμένα κλαδιά. “Εάν εστιάσουμε σε αυτό αυτό, θα πούμε ότι η εργολαβία στο πράσινο- κόστους 37 εκατομμυρίων ευρώ- είναι η πιο αποτυχημένη εργολαβία διότι δεν κατάφερε να μαζέψει τα κλαδιά. Τα μάζεψαν οι εργαζόμενοι του δήμου” σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν.
Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθηνας κατηγορώντας τη για πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική. Για Βατερλώ των ιδιωτικοποίησεων έκανε λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ενώ περισσότερη μέριμνα για τους άστεγους ζήτησε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Είναι θετικό ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν εμπιστεύτηκε την Περιφέρεια Αττικής

“Υπάρχουν πράγματα που λειτούργησαν και πράγματα που δεν λειτούργησαν. Θεωρούμε θετικό ότι ο Δήμος ΑΘηναίων δεν εμπιστεύτηκε την Περιφέρεια Αττικής και στα ζητήματα προμήθειας αλατιού έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει” τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

“Τέτοια φαινόμενα θα αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά και μπορείς να τα αντιμετωπίσεις μόνο εάν έχεις ισχυρά δημόσια εργαλεία. Σε έναν δήμο που δίνονται όλα σε εργολαβίες, αυτός ο δήμος δεν θα θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα” υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη.

Νίκος Σοφιανός: Είναι για γέλια η μετατόπιση ευθυνών

Δεν λάβατε υπόψη την αυστηρή επείγουσα επιστολή του υπουργού προς τους δήμους. Στάλθηκε την Παρασκευή, δόθηκε αμέσως η οδηγία οι δήμοι να εκχιονίσουν τους δρόμους, να αποφράξετε τα φρεάτια και να μαζέψετε τα κλαδιά. Είναι για γέλια η μετατόπιση ευθυνών” σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός . “Θ ακούσουμε μία φωνή από τη δημοτική αρχή που θα θυμίσει στην κυβέρνηση για την απαγορευση προσλήψεων στους δήμους; Δεν ακούγεται καμία διεκδίκηση, καμία φωνή.

Ταυτίζετστε με μία φωνή που στερεί από τους δήμους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αναμενόμενες χιονοπτώσεις. Για να μην ανοίξουμε την συζήτηση για το τι κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να δίνει εκατομμύρια για διαφυγόντα κέρδη και ταυτόχρονα ο περίφημος ιδιωτικός τομέας να δείχνει το πρόσωπό του σε αυτές τις περιπτώσεις” ανέφερε ο κ. Σοφιανός.

Πέτρος Κωνσταντίνου: Κεντρικός ρόλος των δήμων

“Η κακοκαιρία έδειξε το βατερλώ των ιδιωτικοποιήσεων. Εκατομμύρια σπατάλη για οτιδήποτε εκτός από τις ανάγκες των απλών πολιτών. Πρέπει να υπάρξουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και η δήμοι να έχουν κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια” τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Παναγιώτης Κεφαλληνός: Μέριμνα για τους άστεγους

“Ό,τι ετοιμότητα είχε ο Πατούλης, είχαν και οι δήμοι. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με 13 ανθρώπους που πάνε στο σπίτι και κάποια μηχανήματα. Υπάρχει ένα κομμάτι κόσμου που ζει κάτω από γέφυρες χωρίς ένα πιάτο φαγητό” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλληνός και ζήτησε μέριμνα για τους άστεγους της πόλης μας και ενίσχυση των δομών φιλοξενίας.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα