back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Συνελήφθη ομάδα που σχεδίαζε μαζικές ταραχές

Διαβάστε επίσης

Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε χθες, Κυριακή, μια ομάδα ανθρώπων που φέρεται να προετοίμαζε μαζικές ταραχές στην πρωτεύουσα Κίεβο και άλλες πόλεις προκειμένου να προκαλέσουν αστάθεια, εν μέσω αύξησης των εντάσεων με τη γειτονική Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες έχουν πει πως η Ρωσία θα μπορούσε να ετοιμάζει μια νέα εισβολή στο ουκρανικό έδαφος αφού συγκέντρωσε 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα και η Ουκρανία έχει πει πως η Ρωσία προσπαθεί να την εκφοβίσει και να την αποσταθεροποιήσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκιι δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά πως περίπου 5.000 άνθρωποι υποτίθεται ότι θα συμμετείχαν σε ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία σε πέντε πόλεις στη βόρεια και ανατολική Ουκρανία.

«Η ενέργεια αυτή, η οποία ήταν προσχεδιασμένη, είχε αρχικά σκοπό βίαιες ενέργειες και την οργάνωση ταραχών και δεν είχε καμία σχέση με ειρηνικές διαδηλώσεις», είπε τονίζοντας ότι: «είχε σκοπό ακριβώς να αναδεύσει και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ουκρανία», είπε.

Ο υπουργός δεν είπε πόσοι συνελήφθησαν ούτε ποιος ήταν πίσω από τη σχεδιαζόμενη αναταραχή.

Η Ρωσία, η οποία κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και υποστηρίζει τους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει αρνηθεί κατ΄επανάληψη ότι σχεδιάζει να εισβάλει και πάλι.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα