back to top
32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για άτομα με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Μία ευκαιρία εξέλιξης προς όλους και για όλους

Με στόχο η επιχειρηματικότητα να γίνει προσβάσιμη σε όλους, το Impact Hub Athens υλοποιεί ένα νέο πρόγραμμα προσβάσιμης και συμπεριληπτικής επιχειρηματικότητας το LIAISE – Better Incubation. Μέσα από το LIAISE – Better Incubation δημιουργούνται υποδομές φιλικές και ευέλικτες σε άτομα με αναπηρία επανασχεδιάζοντας μαζί τους σύγχρονα και πλέον προσβάσιμα επιχειρησιακά εργαλεία του Impact Hub Academy. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να εξελίξουν τις επιχειρηματικές τους, πρωτοβουλίες.

Οι ομάδες που συμμετέχουν

Οι πέντε ομάδες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο τρίμηνο αυτό πιλοτικό πρόγραμμα, χωρίζονται σε τρεις up & running επιχειρήσεις και δύο στο στάδιο της ιδέας.

 • η ομάδα των  CoolCrips (Σπύρος και Γρηγόρης)– μία ανοιχτή πλατφόρμα η οποία μέσω των social media σχολιάζει χιουμοριστικά (και μη) την αναπηρική καθημερινότητα και επικαιρότητα,
 • οι Rolling ever after (Ανθή και Νίκος)– ένα ΥouTube vlogging κανάλι, όπου ένα νεαρό ζευγάρι μοιράζεται την καθημερινότητά του θέλοντας να ευαισθητοποιήσει, να εμπνεύσει και να παρακινήσει το κοινό και να παρακινήσει το κοινό σχετικά με τη ζωή των αναπήρων ατόμων,
 • το  Papigon Project (Αχιλλέας)– μια πρωτοβουλία με στόχο την φροντίδα και την προώθηση second hand φυτών,
 • η πρόεδρος του σωματείου Αρωγή, Άννα Μαρία Φώσκολου – για τη δημιουργία δικτύου βιώσιμων υπηρεσιών τουρισμού ΑΜΕΑ στις Κυκλάδες, 
 • και το The Missing Point (Ανδρέας)– μία νέα ιδέα δημιουργίας παζλ με έργα νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στα οποία το κομμάτι που λείπει θα αγοράζεται αποδίδοντας τα έσοδα σε φορείς της κοινωνίας των πωλητών.

Οι φάσεις του προγράμματος

Ύστερα από την υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος που περιλάμβανε εξειδικευμένα διαδικτυακά εργαστήρια προσαρμοσμένα στους βασικούς πυλώνες: Επιχειρηματικό Μοντέλο, Πρόταση Αξίας, Χρηματοοικονομικός Προγραμματισμός, Value Proposition Canvas και Διαχείριση Θετικού Αντίκτυπου/Impact Management, αλλά και εβδομαδιαίες συναντήσεις με coaches για την παρακολούθηση της προόδου και την ανάπτυξη εργαστηριακών ασκήσεων, προσφάτως ξεκίνησε και η δεύτερη φάση, της Εμπλοκής με το Οικοσύστημα Κοινωνικής Καινοτομίας και Δικτύωσης.  Μέσω ενεργών διασυνδέσεων με επιχειρηματίες της κοινότητας του Impact Hub Athens, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ανταλλαγής δεξιοτήτων και εμπειριών, τη σύναψη συνεργασιών ή και πελατειακών σχέσεων.

Στο πλαίσιο της φάσης αυτής, την Τετάρτη 26|1 πραγματοποιήθηκε το πρώτο θεματικό Skill Shared Breakfast, όπου οι CoolCrips και η Άννα Μαρία Φώσκολου, από το σωματείο Αρωγή Νομού Κυκλάδων, μοιράστηκαν εμπειρίες και τεχνικές για το πώς μπορούν να γίνουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες συμπεριληπτικές και προσβάσιμες.

e-Speed Dating session την Τρίτη 1/2/22

Θα ακολουθήσει ένα e-Speed Dating session την Τρίτη 1|2 στις 14.00 μ.μ., στο οποίο θέτοντας μία κεντρική πρόκληση για κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, μία ομάδα ειδικών από την κοινότητα και το δίκτυο συνεργατών του ΙΗ, θα απαντήσουν σε one-to-one 20λεπτες συναντήσεις με τους νέους επιχειρηματίες.

Μέσα από το δίκτυο ειδικών και συνεργατών του Impact Hub Athens, θα καλυφθούν οι 4 θεματικές των:
 • Strategic Communications – η OPUS LTD θα παρουσιάσει τα στάδια διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός επικοινωνιακού πλάνου ,
 • Digital Marketing – Ο Ερρίκος Οβαδίας/Performance Intelligence θα
  δώσει χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το σχεδιασμό και τη στοχοθεσία των web ads και campaigns ,
 • Storytelling – η Λήδα Τσενέ/Communication Strategist θα μιλήσει για τα βασικά elements που απαρτίζουν ένα brand και τρόπους παρουσίασής του σε διαφορετικά κοινά ,
 • και Fundraising – το Helidoni Foundation θα συμβουλεύσει για τους τρόπους επιλογής και προσέγγισης χρηματοδοτών, τη σύναψη σχέσεων, και τα στοιχεία μιας επιτυχημένης πρότασης .

Στόχος του LIAISE, να αποτελέσει μία ευκαιρία εξέλιξης για όλους κι ένα όχημα αλλαγής προς ένα καλύτερο μέλλον, επισημαίνουν από το Impact Hub Athens.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα