back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η κόντρα για την υπόθεση NOVARTIS στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Νέες αναταράξεις στο κοινοβουλευτικό πεδίο,προκαλεί η υπόθεση NOVARTIS.

Να κατατεθούν στη Βουλή τα έγγραφα που σχετίζονται με την πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για την υπόθεση NOVARTIS και αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης,49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη.

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης,απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε ότι είναι δουλειά του κ.Ανδρουλάκη να αναφερθεί στα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχολίασε ότι «με τη δήλωσή του αυτή πιστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός μεταπίπτει σε φθηνό κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς».
Όπως αναφέρουν στο αίτημά τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,η δημοσιοποίηση των εγγράφων κρίνεται αναγκαία από την στιγμή που ΜΜΕ και ο κ.Γεωργιάδης,επικαλούνται μεμονωμένα και επιλεκτικά αποσπάσματα της πράξης αρχειοθέτησης, χωρίς ποτέ αυτή να έχει γίνει γνωστή κατά το πλήρες κείμενό της.

Αναλυτικά, η αίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη,έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα και εκτενείς αναφορές στα ΜΜΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πέντε σχεδόν έτη ερευνών, τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του υπουργού Ανάπτυξης και πρώην Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Eπιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρώην Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο της NOVARTIS. Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο κ. Γεωργιάδης στις επανειλημμένες δηλώσεις του, αναφέρουν και επικαλούνται μεμονωμένα και επιλεκτικά αποσπάσματα της Πράξης Αρχειοθέτησης, χωρίς ποτέ αυτή να έχει δημοσιοποιηθεί κατά το πλήρες κείμενό της.

Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας, με διεθνείς προεκτάσεις, για το οποίο η εμπλεκόμενη εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει ως πρόστιμο ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις αρμόδιες αρχές των Η.Π.Α.

Επειδή η ως άνω Πράξη Αρχειοθέτησης αφορά σε δημόσια πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ασκήσει ή/και εξακολουθούν να ασκούν υπουργικά καθήκοντα.

Επειδή επιβάλλεται, τόσο από την ανάγκη διαφάνειας του πολιτικού βίου της χώρας, όσο και από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών, να δημοσιοποιηθεί το πλήρες κείμενο και σκεπτικό της ως άνω Πράξης.

Αιτούμαστε όπως ο κ. Υπουργός καταθέσει στη Βουλή την Πράξη Αρχειοθέτησης της δικογραφίας που αφορά στους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα