back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΦΚΑ

Διαβάστε επίσης

Tην έντονη διαφωνία τους “επί της αρχής” αλλά και “κατ΄άρθρο”, σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για την αναμόρφωση του ΕΦΚΑ εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, προειδοποιώντας με συνδικαλιστικές και νομικές αντιδράσεις.

Οι εργαζόμενοι στον Φορέα, με πολυσέλιδο υπόμνημα προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παραβιάζει διατάξεις του Συντάγματος, κάνοντας λόγο για «βίαιη ανατροπή» του καθεστώτος που ισχύει στην κορυφή της πυραμίδας του ΕΦΚΑ, σε βάρος των σημερινών προϊσταμένων με προσλήψεις μετακλητών, εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ.

Επίσης, χαρακτηρίζουν “πρωτόγνωρο” για Νομικό Πρόσωπο Δημόσιου Δικαίου, να εμπλέκονται οι ιδιώτες στην διοικητική ιεραρχία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, επισημαίνει παραβίαση του Συντάγματος και ως προς το σκέλος της στελέχωσης των πειθαρχικών οργάνων, καθώς θα εξαιρούνται μόνο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από το πειθαρχικό συμβούλιο του φορέα, όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στη Δημόσια Διοίκηση.

Για το ζήτημα της δημιουργίας μιας μονοπρόσωπης ΑΕ, η οποία θα διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ, οι εργαζόμενοι εκφράζουν ενστάσεις ως προς το ποια θα είναι η σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής. Επισημαίνουν μάλιστα, ότι εάν αλλάξει η μετοχική σύνθεση, τότε τίθεται θέμα για το ποιος θα διαχειρίζεται, τελικά, την περιουσία του Φορέα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα