back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο χιλιάδες νέα δέντρα στην Αθήνα φέρνει το Μετρό

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 2.000 νέα δέντρα θα αποκτήσει η Αθήνα με την ολοκλήρωση των έργων του μετρό τη Αθήνας. Την εξαγγελία έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου, της Αττικό Μετρό και την “Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε. “

Σύμφωνα με το μνημόνιο όσα δέντρα μπορούν να “σωθούν” από τις εργασίες του μετρό θα μεταφυτευθούν όπως συμβαίνει στην πλατεία Κολωνακίου όπου μεταφέρθηκαν 162 δέντρα στο φυτώριο του δήμου, ενώ μετά το πέρας του έργου η εταιρεία “Αττικό Μετρό” θα φυτέψει 2.000 νέα δέντρα συνολικού προϋπολογισμού δύο εκατ. ευρώ.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι το μνημόνιο προβλέπει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για κάθε νέο σταθμό του μετρό καθώς μελέτες και ενημέρωση των κατοίκων και επιχειρήσεων για τα έργα που θα γίνουν με βασικό στόχο την μείωση της ταλαιπωρίας και των επιπτώσεων στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Τέλος προβλέπεται η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού της ΑΘήνας στους σταθμούς του μετρό και μεταφορά του υπάρχοντος σε άλλες περιοχές που τον έχουν ανάγκη. Το μνημόνιο συνεργασίας με την “Αττικό Μετρό” ψηφίστηκε με ενισχυμένη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς υπερψήφισε και ο Συνδυασμός “Ανοικτή Πόλη ” του Νάσου Ηλιόπουλου.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα