back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λύματα: Αύξηση σε Αττική, Ηράκλειο και Ιωάννινα

Διαβάστε επίσης

Aύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική, το Ηράκλειο και τα Ιωάννινα, καταγράφηκε την εβδομάδα από 24 έως 30 Ιανουαρίου.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 17 έως 23 Ιανουαρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε 3 από τις 11 περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε 4 από τις 11 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-29%) και στην Πάτρα (-82%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στον Βόλο (-16%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+30%) και στο Ηράκλειο (+61%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής (+22%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στα Χανιά (-5%), στην Αλεξανδρούπολη (-8%), στη Λάρισα (-10%) και στη Θεσσαλονίκη (-10%).

Στην Κέρκυρα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων ήταν ανιχνεύσιμο. Δεν ήταν όμως δυνατός ο υπολογισμός της εβδομαδιαίας μεταβολής αυτού σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δεν εξετάστηκαν δείγματα αστικών λυμάτων από την πόλη της Κέρκυρας.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα