back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παραπέμπεται ο Π. Πολάκης

Διαβάστε επίσης

Στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέπεμψε τελικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μετά το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του Προεδρείου, και ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται, υπάρχει θεσμικός τρόπος να το εκφράσουν και δεν γίνεται με πράξεις αυτοδικίας και ακτιβισμούς να  διεκδικούν το δίκιο τους. Για το χθεσινό περιστατικό, είπε ότι αποτελεί μια δυσάρεστη και αποκρουστική εικόνα που απομακρύνει το λαό από το Κοινοβούλιο.

Π. Πολάκης: Δεν έκανα κατάληψη της έδρας

«Εγώ δεν έκανα κατάληψη της έδρας, υπήρξε πραξικόπημα και κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών από τον κ. Αθανασίου», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανήλθε στην υπόθεση της NOVARTIS και στο θέμα της αρχειοθέτησης της δικογραφίας ως προς το σκέλος που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Α. Γεωργιάδης: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον «βούρκο Πολάκη», όπως είπε χαρακτηριστικά, κι ότι η μόνη συζήτηση μαζί του θα είναι στο δικαστήριο, μετά την αγωγή που του καταθέτει. «Του εύχομαι καλή τύχη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απ´ όσα λέει ο κ. Πολάκης και καταθέτω στη Βουλή όλη την πράξη αρχειοθέτησης που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αποτελεί ύμνο για τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «όταν επτά εισαγγελείς δεν βρήκαν ούτε μια αποχρώσα ένδειξη να με παραπέμψουν και ακόμη με κατηγορείτε για τη ΝOVARTIS πείτε μου που μπορώ να πάω για να βρω το δίκιο μου, στο Βατικανό ή στον ΟΗΕ;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι η στάση του αποτελεί κατάντημα και ότι η δήλωσή του με την οποία εξισώνει τον ίδιο με τον κ. Πολάκη είναι κατάπτυστη.

Γ. Ραγκούσης: Πραξικοπηματική ενέργεια να αφαιρέσουν το λόγο από βουλευτή

Νωρίτερα, για παραποίηση των πραγματικών περιστατικών από τον Πρόεδρο της Βουλής, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. «Δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας μέσα στην αίθουσα κι εσείς να κάνατε ότι δεν τον βλέπετε», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα, προσδιορίζοντας ως ελέφαντα, «την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική ενέργεια του κ. Αθανασίου να αφαιρέσει το λόγο από ένα βουλευτή γιατί διαφωνούσε με αυτά που έλεγε».

Ο κοινοβουλευτικός υδράργυρος ανέβηκε στα ύψη, όταν ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε επιχείρηση κατατρομοκράτησης της ελεύθερης έκφρασης, επικαλέστηκε τη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου «τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες» και κατέληξε λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, τι σημαίνει σκάνδαλο NOVARTIS και σκάνδαλο κουκουλώματός του.

«Σήμερα η χώρα διοικείται δημοκρατικά», απάντησε ο κ. Τασούλας, λέγοντας πως «με το ζόρι αυτή η Βουλή κόλαση δεν θα γίνει».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, έκανε λόγο για μεθοδευμένη πόλωση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι η χθεσινή εικόνα του προεδρεύοντος με τον κ. Πολάκη  είναι απολύτως καταδικαστέα. Η κ. Λιακούλη, είπε ότι ο ελέφαντας μέσα στο Κοινοβούλιο είναι οι πρακτικές του διπόλου, επισημαίνοντας ότι τέτοιες διχαστικές και αντιπαραθετικές συμπεριφορές εξυπηρετούν μόνο τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για κακόγουστο σόου και κοκορομαχία, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. «Είστε όλοι αμετανόητοι και υποκριτές», είπε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση.

Για μεθοδική και μεθοδευμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει τη χώρα στο παρελθόν, μίλησε ο κυβερνητικής εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καυτηριάζοντας τη φράση του Γιάννη Ραγκούση περί τρομοκρατίας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα