back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Ρέτζιου: Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους υγειονομικούς. Casus belli το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά

Διαβάστε επίσης

02-02-2022

«Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους υγειονομικούς» δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου, στον απόηχο και του τελεσίγραφου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ότι θα μείνουν εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου, οι ανεμβολίαστοι του κλάδου.

Χαρακτήρισε «αδιάλλακτο» το υπουργείο Υγείας και «προσχηματική» την επίκληση της ανάγκης προστασίας της ζωής των ασθενών, υποστηρίζοντας ότι «την ώρα που το υπουργείο, λόγω έλλειψης προσωπικού, αναγκάζει τους εμβολιασμένους να επιστρέφουν στη δουλειά ακόμα και αν είναι θετικοί στον κορονοϊό, την ίδια στιγμή ανοίγει το δρόμο για απόλυση περίπου 6 χιλιάδων μη εμβολιασμένων υγειονομικών» είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαυράνο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ και πριν υπάρξουν τα εμβόλια για την πανδημία»

Σε σχέση με το νομικό ζήτημα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη απόφαση, η κυρία Ρέτζιου εκτίμησε πως μπορεί να καλυφθεί άμεσα με μία απλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ)«…όπως έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις…»

Και πρόσθεσε «Όταν πρόκειται για δικαιώματα εργαζομένων, δεν υπάρχει δικαίωση.
Ένα παράδειγμα είναι με μας τους νοσοκομειακούς γιατρούς… Ενώ έχουμε απόφαση του ΣτΕ ότι είναι παράνομες οι περικοπές που έγιναν στο ιατρικό μισθολόγιο, καμία κυβέρνηση- ούτε αυτή, ούτε και η προηγούμενη- έκαναν την παραμικρή προσαρμογή. Δεν προχώρησαν στην εφαρμογή της απόφασης.
Για να μη μιλήσω για τις δεκάδες απεργίες που βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές μέσα σε μια νύχτα…»  Ολοκληρώνοντας, διεμήνυσε πως η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει όλα τα μέσα υπεράσπισης του δικαιώματος των υγειονομικών να συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και στον πρώτο καιρό όταν δεν υπήρχε εμβόλιο για την πανδημία. «Ιερό και casus belli το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά» είπε η επικεφαλής της ΟΕΝΓΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα