back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυγενάκης για τη δολοφονία του 19χρονου: Καμία πράξη βίας δεν μένει ατιμώρητη

Διαβάστε επίσης

«Καμία πράξη βίας δεν είναι ανεκτή και φυσικά δεν μένει ατιμώρητη», τόνισε στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι «ο αθλητισμός είναι ζωή και όχι αρένα εγκληματιών».

«Το ποδόσφαιρο,ο αθλητισμός,η κοινωνία,θρηνεί για τον Άλκη Καμπανό, που δεν προκάλεσε κάποιον, δεν αναμείχθηκε σε οποιαδήποτε οπαδική διαφορά,δεν βρέθηκε καν εντός ή πέριξ ενός αθλητικού γεγονότος», παρατήρησε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ.Αυγενάκης,το 2021 σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 2.530 αθλητικές εκδηλώσεις και σημειώθηκαν συνολικά 118 περιστατικά οπαδικής βίας.

Τα 72 εκ των οποίων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός,έγιναν εντός των χώρων διεξαγωγής των αθλητικών αγώνων,δηλαδή σε γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κ.λ.π.και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 30 άτομα.Τα υπόλοιπα 46, σχετίζονται με οπαδικά ραντεβού ή αφορούν τον εντοπισμό οπαδών αντίπαλης ομάδας και στις περιπτώσεις αυτές η αστυνομία προχώρησε σε 33 συλλήψεις.

«Τα συλλυπητήριά μας δεν αρκούν,οι ευχές μας να μη ξαναγίνει αυτό,δεν φτάνουν…Πρέπει ως Πολιτεία να επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, ώστε ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της βαρβαρότητας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

«Δεν πρέπει κάθε φορά να περιοριζόμαστε σε κάποιες ωραίες λέξεις και θεωρητικές εκφράσεις για τη βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος και την επόμενη μέρα να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή», σχολίασε ο Κώστας Μάρκου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε δε, ειδική αναφορά στη σχέση του χουλιγκανισμού με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, λέγοντας ότι «κάποιοι ιδιοκτήτες οικοδομούν προσωπικό στρατό,για να ασκήσουν πολιτική εξουσία», εγκαλώντας την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει κάτι,για να αρθούν οι σχέσεις αυτές.

«Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας έχουμε πάρει κι εδώ είμαστε να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις αν χρειαστεί, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε στη Βουλή τις διατάξεις που φέραμε χωρίς να προτείνει κάτι»,απάντησε ο κ.Αυγενάκης.  Ειδικά για τη διάταξη που αφορά τις λέσχες φιλάθλων,είπε ότι από την αστυνομία που έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την εφαρμογή της, βλέπουμε ότι έχει φέρει αποτελέσματα.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα