back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελβετία: Η χώρα αρχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Η Ελβετία άρχισε σήμερα να χαλαρώνει τους περιορισμούς της πανδημίας καθώς περιορίστηκαν οι φόβοι ότι η αύξηση στα κρούσματα που τροφοδότησε η ιδιαιτέρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Οι κανόνες καραντίνας και η οδηγία για τηλεργασία θα λήξουν αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, προτάθηκε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων σε διαβουλεύσεις με τις περιφερειακές αρχές που θα διαρκέσουν έως τις 9 Φεβρουαρίου. Η τελική απόφαση για το τι θα γίνει αναμένεται στις 16 Φεβρουαρίου.

«Η κυβέρνηση έχει σημειώσει μια θετική εξέλιξη στα νοσοκομεία: παρά τους υψηλούς αριθμούς ρεκόρ στις μολύνσεις, δεν έχει υπάρξει υπερβολικός φόρτος και η εισαγωγή στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχει μειωθεί περαιτέρω», ανέφερε η κυβέρνηση.

«Ο λόγος γι’ αυτό είναι πιθανόν η υψηλή ανοσία του πληθυσμού λόγω του εμβολιασμού και προηγούμενης νόσησης».

Η παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρά περιστατικά συγκριτικά με άλλες παραλλαγές που εμφανίστηκαν νωρίτερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η οξεία κρίση σύντομα θα τελειώσει και μπορεί να ξεκινήσει η ενδημική φάση», ανέφερε η κυβέρνηση.

Θα αρθεί το μέτρο απομόνωσης πέντε ημερών για όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι υψηλοί αριθμοί μολύνσεων είχαν ως αποτέλεσμα το μέτρο αυτό να χάσει την αξία του. Για όσους βρίσκονται θετικοί στον ιό θα εξακολουθήσει να ισχύει το μέτρο απομόνωσης πέντε ημερών.

Σήμερα στην Ελβετία καταγράφηκαν λίγα περισσότερα από 41.000 κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 2,29 εκατ. από την αρχή της κρίσης. Έως τώρα, 12.403 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού στη χώρα και στο γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα