back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Λονδίνο επιδιώκει την επίτευξη μιας βελτιωμένης διμερούς εμπορικής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσει να επιδιώκει μία βελτιωμένη εμπορική συμφωνία με το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, όταν η υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Αν-Μαρί Τρεβέλιαν θα ταξιδέψει για να συναντήσει την Ισραηλινή ομόλογό της Όρνα Μπαρμπιβάι.

Η Βρετανία επιθυμεί να οικοδομήσει νέες εμπορικές σχέσεις με άλλες χώρες, μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύοντας στις αναπτυσσόμενες οικονομίες που αναπτύσσονται ταχύτατα και έχουν πλούσιες μεσαίες τάξεις, υπολογίζοντας ότι θα υπάρξει ζήτηση για τα ποιοτικά προϊόντα που εξάγει, αλλά και για την προσφορά επαγγελματικών υπηρεσιών.

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν μπορούμε τώρα να συνεργαστούμε με φίλους και συμμάχους όπως το Ισραήλ για την υπογραφή συμφωνιών, οι οποίες θα είναι καταρτισμένες σύμφωνα με τους τομείς στους οποίους είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως το ψηφιακό εμπόριο, οι υπηρεσίες αλλά και οι βιοεπιστήμες» όπως δήλωσε η Τρεβέλιαν.

Όταν αποχώρησε από την ΕΕ, η Βρετανία υπέγραψε συμφωνίες για να διατηρήσει τις υπάρχουσες εμπορικές συμφωνίες της σε ισχύ, αλλά τώρα τις αναθεωρεί αναζητώντας καλύτερους όρους, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με το Ισραήλ.

Το υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας θα κάνει το πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση επίσημου πλαισίου εμπορικών συνομιλιών. Θα δρομολογήσει επίσης μία συμβουλευτική περίοδο οκτώ εβδομάδων, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει τις απόψεις της κοινής γνώμης και των επιχειρήσεων σχετικά με τις προτεραιότητες της οποιαδήποτε συμφωνίας.

Η Τρεβέλιαν αναμένεται να συναντήσει την Μπαρμπιβάι και επενδυτές στη διάρκεια μιας τριήμερης επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ αλλά και άλλες περιοχές του Ισραήλ.

Το ύψος των βρετανικών εξαγωγών προς το Ισραήλ καταγράφηκε στα 2,7 δισεκατομμύρια λίρες (3,64 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, με το συνολικό οικονομικό ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων να φτάνει στα 4,8 δισεκατομμύρια λίρες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα