back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

27 υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου «μιλούν»

Διαβάστε επίσης

27 υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου, που αφηγούνται σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελούν τη βάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Τα Δέντρα Μιλούν». Ο διαγωνισμός, που διοργανώνει «Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών, τόσο ως σχολικές ομάδες όσο και ως ατομικές συμμετοχές.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής και υποβολής έργων η 15η Φεβρουαρίου 2022.

ΜΟΡΙΑΣ ’21

Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 είναι μια πρωτοβουλία για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για τα υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου πραγματοποιείται με συντονισμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Στόχος, όπως λένε οι διοργανωτές, είναι μέσω της ενεργής συμμετοχής και ενασχόλησης, οι μαθητές να συνδεθούν με τη φύση και την ιστορία, να εντοπίσουν τη σχέση τους και να την αποδώσουν στο σήμερα.

Ο διαγωνισμός

Το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ’21 ενέταξε και σηματοδότησε 27 υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου, που αφηγούνται σημαντικές στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα δέντρα αυτά – ελιές, πλατάνια, φοίνικες, δρύες και βελανιδιές που υπήρχαν ήδη στην Πελοπόννησο από τις αρχές του 19ου και υπήρξαν «μάρτυρες» ιστορικών γεγονότων –αποτελούν τη βάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού «Τα Δέντρα Μιλούν».

Με έμπνευση από το εκπαιδευτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στη σελίδα του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ’21 (https://www.morias21.com/ekpaideytiko-programma-ta-dentra-miloyn/), οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό δημιουργώντας τη δική τους ιστορία, υποβάλλοντας πρωτότυπο υλικό σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

  • 1. Δημιουργία πρωτότυπου βίντεο γυρισμένου με συσκευή κινητού τηλεφώνου σε μορφή mp4 ή .mov, με μέγιστη διάρκεια 5 λεπτά.
  • 2. Δημιουργία πρωτότυπου podcast, σε μορφή mp3, με μέγιστη διάρκεια 5 λεπτά.
  • 3. Δημιουργία πρωτότυπης ποιητικής σύνθεσης, με μέγιστο αριθμό 30 στίχων.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα